Prezidentas Seimui teikia Farmacijos įstatymo straipsnių pakeitimo projektą

Prezidentas Gitanas Nausėda Seimui teikia Farmacijos įstatymo straipsnių pakeitimo projektą, praneša Prezidentūra.

Gitanas Nausėda<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gitanas Nausėda<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 25, 2023, 6:02 PM

Pasak Prezidentūros, šia teisėkūros iniciatyva šalies vadovas siekia pagerinti inovatyvių gydymo metodų ir vaistų prieinamumą labai retomis ligomis sergantiems pacientams.

„Šia „Vilties iniciatyva“ siekiu skaidresnio ir efektyvesnio sprendimų priėmimo dėl labai retomis ligomis sergančių pacientų gydymo – Lietuvoje niekas neturėtų būti pamirštas ar paliktas su savo liga be vilties“, – sakė prezidentas.

Prezidentas siūlo tobulinti Labai retų žmogaus sveikatos būklių gydymo išlaidų kompensavimo komisijos sudarymo principus, įtraukiant papildomai du asmens sveikatos priežiūros specialistus, dirbančius universitetinėse ligoninėse, taip pat vieną pacientų organizacijų atstovą ir pacientų gydytojus. Dėl šių pakeitimų komisijos narių skaičius padidėtų nuo šiuo metu esančių penkių iki devynių.

Taip pat įstatymo projektu siūloma suteikti galimybę į Komisiją dėl gydymo išlaidų kompensavimo kreiptis pacientą gydančiam sveikatos priežiūros specialistui. Šiuo metu tokia galimybė suteikta tik gydymo įstaigoms, pažymima Prezidentūros pranešime žiniasklaidai.

Pakeitimais prezidentas siūlo įstatymiškai apibrėžti „skubų atvejį“ ir taip sudaryti galimybę pagreitinti procesą, kai paciento gyvybei dėl progresuojančios ligos yra iškilęs realus pavojus, praneša Prezidentūra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?