Kėdainių ligoninėje verda aistros: įstaigą palieka vis daugiau gydytojų

Dar neprasidėjus Kėdainių ligoninės metinės veiklos ataskaitos svarstymui komitetuose, ji buvo nagrinėjama kartu su Gydytojų sąjungos nariais bei Sveikatos ir socialinių reikalų komitete. Tiesa, jų metu paaiškėjo, kad nemažai problemų yra ligoninės Konsultacinėje poliklinikoje, tačiau dėl to ligoninės vadovai nesibodėdami kaltę suvertė skyriaus vedėjui ir žiniasklaidai.

Kėdainių ligoninė<br>rinkosaikste.lt nuotr.
Kėdainių ligoninė<br>rinkosaikste.lt nuotr.
Paulius Aukštikalnis<br>rinkosaikste.lt nuotr.
Paulius Aukštikalnis<br>rinkosaikste.lt nuotr.
Vilma Šnurevičiūtė<br>rinkosaikste.lt nuotr.
Vilma Šnurevičiūtė<br>rinkosaikste.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Eglė Kuktienė

Apr 3, 2023, 5:26 PM

Išeiti nori krūva medikų

„Jūs žinote, kokia situacija Konsultacinėje poliklinikoje? – Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto pasitarimo metu ligoninės direktorės pavaduotojos Editos Andriuškevičienės klausė tarybos narė, šeimos gydytoja Vilma Šnurevičiūtė. – Viena kardiologė išeina nuo balandžio 7 dienos, neurologė viena taip pat visai išeina, pulmonologė susimažino krūvį iki ketvirčio ir galvoja apie išėjimą, urologas susimažino iki ketvirčio, endokrinologė susimažino krūvį ir galvoja apie išėjimą, kita mąsto taip pat, LOR krūviai taip pat sumažėjo. Ką mes darysime? Ar jūs pajėgsite taip greitai atstatyti specialistų trūkumą?“

Tiesa, tai, kad gydytojai kalbasi tarpusavyje ir gali papasakoti savo planus, kurie dar dokumentaliai nepatvirtinti, ligoninės pavaduotojai įspūdžio nepaliko – pasak jos, mąstyti galima daug ką, o realių prašymų išeiti iš darbo ligoninės vadovybė esą sulaukė dviejų.

„Neurologė, kuri dirbo 0,16 etato, nuo balandžio išeina visai. Gydytojos kardiologės J. Umbrasienės prašymą gavome, kad nuo balandžio 7 ji išeis. Daugiau jokių prašymų nesame gavę“, – sakė E. Andriuškevičienė.

Apkaltino skyriaus vedėją

Taip pat paaiškėjo, kad echoskopuotojas išeina ne iš ligoninės, o iš Konsultacinės poliklinikos į Radiologijos skyrių. Nepaisant to, kad medikas fiziškai ligoninės nepalieka, pacientams patekimas pas jį jau pasunkėja, dėl to apgailestauja šeimos gydytojai.

Nors jo perėjimas iš vieno skyriaus į kitą buvo pateiktas, kaip tiesiog paprastas techninis darbo vietos pakeitimas, V. Šnurevičiūtė, kalbėjusi su juo asmeniškai, replikavo, kad echoskopuotojas būtų mielai pasilikęs ir Konsultacinėje poliklinikoje, bet nepavyko suderinti poreikių su skyriaus vedėju.

„Kai Konsultacijų poliklinikos skyriaus vedėjo paklausiame, ar jis kalbasi su darbuotojais, ar derinasi, jis atsako, kad taip, viskas padaryta. Tai mes pasitikime savo skyrių vedėjais.

Paskui paaiškėja, kad niekas nebuvo su darbuotojais derinta“, – guodėsi E. Andriuškevičienė.

Kardiologo gali nebūti ir visai

Ilgus metus Kėdainių ligoninėje dirbdavo trys kardiologai. Pastaruoju metu dirba dvi kardiologės – R. Miliūnienė ir J. Umbrasienė. Pastarajai gydytojai išėjus, liks vos viena kardiologė.

„Daktarė R. Miliūnienė gali ir atostogauti, gali susirgti.

Tai tokiu atveju bus taip, kad Kėdainiai liks be kardiologo“, – sakė tarybos narė Aušrelė Kaminskienė.

„Apie kardiologų trūkumą kalbame jau seniai, ilgą laiką.

Aišku, šiuo momentu, kalbant su kardiologais, būna jų pirmas klausimas: „Kodėl žiniasklaidoje apie ligoninę taip rašoma?“ ir „Kas pas jus darosi?“.

Galiu nupiešti gražiai ligoninę, pasiūlyti geriausias sąlygas, bet šiuo momentu sudėtinga bet kokį specialistą pritraukti“, – sakė ligoninės direktorės pavaduotoja.

Tad, panašu, problema yra ne ligoninėje, o tame, kad medikai nebenori tylėti ir apie problemas kalba garsiai, o žiniasklaida tai aprašo.

Vis dėlto ligoninės vadovybė, viešumo kainą užkrovusi ant žiniasklaidos, apdairiai apėjo pačios ligoninės oficialiame socialiniame tinkle jau viešai kelintą dieną besipilantį purvą ant Reabilitacijos skyriaus vedėjos Raimondos Augienės.

„Aišku, joks gydytojas neis į tokią ligoninę, kur vien įtarimui pasirodžius, jis bus viešai pasmerktas.

Dar net tyrimas neatliktas, jo rezultatų nėra, bet viešai žmogus jau pasmerktas.

Kas norės čia eiti, žinodamas, kad mažiausias nesutarimas bus skalbiamas viešumoje ir jo vardas bus taip žeminamas“, – replikavo vicemeras Paulius Aukštikalnis.

O ką jau kalbėti apie tai, kad būtent pati ligoninė ir deda pastangas savo darbuotoją žemindama ne tik feisbuke, bet ir pati viešindama tai žiniasklaidoje, nors darbuotojų kuriems pateikia tokius rimtus kaltinimus, su jais net nesupažindindama.

Štai kovo 21 dieną naujienų portale „Kas vysta Kaune“ buvo publikuotas straipsnis „Įtampa Kėdainių ligoninėje prasiveržė ugnikalniu: kaltina vieną medikę“, kuris pradedamas tokiu sakiniu: „Pranešdama apie ligoninėje pastebėtą esą nederamą Fizinės reabilitacijos skyriaus vedėjos elgesį ir vadovavimo metodus, į redakciją kreipėsi VšĮ Kėdainių ligoninės administracija.“

Tai kurgi iš tiesų slypi bėdos dėl Kėdainių ligoninės įvaizdžio, kuris trukdo pritraukti į ligoninę reikiamus specialistus, kai tuo tarpu čia dirbantys, kaip pastebėjo Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto pirmininkas Alfredas Hofmanas, yra paleidžiami per lengvai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.