A. Dulkys perspėja: jau rudenį skiepijimasis kai kurių profesijų atstovams gali tapti privalomas

Jau rudenį Vyriausybė ruošiasi svarstyti, ar kai kurių profesijų atstovams skiepijimasis nuo COVID-19 ligos gali būti privalomas, pirmadienį pranešė sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Arūnas Dulkys.<br>V.Skaraičio nuotr.
Arūnas Dulkys.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 26, 2021, 12:48 PM, atnaujinta Jul 26, 2021, 1:13 PM

„Rudens sesijai ruošiamės diskusijai apie galimybę numatyti tam tikroms veikloms privalomą skiepijimą. Kalba būtų apie medikų bendruomenę, socialinę globą ir panašiai“, – po neformalaus ministrų pasitarimo sakė A.Dulkys.

Ministras kartu nurodė, kad artimiausiu metu planuojama plėsti sąrašą specialybių, kurioms reguliarus testavimasis būtų privalomas. Rudenį taip pat turėtų būti priimti sprendimai, kad už privalomąjį periodinį testavimąsi susimokėtų pats darbuotojas arba jo darbdavys.

„Žinutė mano būtų tokia, kad jau dabar pradėsime svarstyti dar papildomų grupių įtraukimą. Kokių, šiandien atsakyti dar negaliu, bet tarsimės. Būtų dar plečiamos grupės, kurioms reikėtų testuotis.

Dar kitas žingsnis būtų, bet čia jau kalbame apie rudens sesiją, kad, matydami, kaip mus sekasi skiepytis, taip pat būtų ruošiami teisės aktai, susiję su tuo, jog arba žmogus, arba darbdavys turėtų dengti tokius kaštus“, – sakė ministras.

Nuo pirmadienio, siekiant suvaldyti Delta atmainos plitimą, periodiškas testavimas privalomas tampa nepersirgusiems ir nepaskiepytiems krovinių ir keleivių vežėjams, laisvalaikio, pramogų, kultūros sričių, maitinimo įstaigų darbuotojams.

Taip pat testavimas privalomas tampa kariams, viešojo administravimo subjektų darbuotojams, bei žmonėms, kurie dirbs su pastaruoju metu į Lietuvą atvykstančiais nelegaliais migrantais.

Tikrintis reikės ne dažniau kaip kas septynias ir ne rečiau kaip kas dešimt dienų.

Atsisakius ar dėl kitų priežasčių neatlikus privalomo periodinio testavimo, darbuotojas gali būti laikinai nušalintas nuo darbo, nemokant jam atlyginimo iki tos dienos, kol pasitikrins, ar neserga užkrečiamąja liga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Leading the change in sustainable business