PSO pripažino: indiškoji koronaviruso atmaina kelia susirūpinimą

Indijoje, apimtoje didžiulės COVID-19 bangos, atrastas pandeminio koronaviruso variantas atrodo esąs užkrečiamesnis ir laikytinas „keliančiu susirūpinimą“, pirmadienį pranešė Pasaulio sveikatos organizacija.

PSO indiškąjį koronaviruso variantą pripažino keliančiu susirūpinimą.
PSO indiškąjį koronaviruso variantą pripažino keliančiu susirūpinimą.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-05-10 19:57

Jungtinių Tautų medicinos reikalų agentūra nurodė, kad pandeminio koronaviruso variantas B.1.617, pirmąkart atrastas Indijoje pernai spalį, tikriausiai yra lengviau perduodamas ir galbūt lengviau apeina vakcinų sukuriamą imuninę apsaugą.

„Kai kuri turima informacija leidžia manyti, kad B.1.617 užkrečiamumas yra didesnis“, – žurnalistams sakė PSO atsakui į COVID-19 protrūkį vadovaujanti Maria van Kerkhove. Pasak jos, ankstyvųjų tyrimų rezultatai taip pat rodo, kad šiuo metu naudojami skiepai nuo šios koronaviruso padermės apsaugo menkiau.

„Taigi, šį variantą klasifikuojame kaip keliantį susirūpinimą pasaulio mastu“, – pabrėžė pareigūnė ir pridūrė, jog daugiau informacijos bus pateikta antradienį planuojamame paskelbti PSO savaitiniame pranešime apie epidemiologines grėsmes.

Indijoje, kenčiančioje nuo vieno didžiausių COVID-19 protrūkių pasaulyje, pirmadienį pranešė patvirtinusi beveik 370 tūkst. naujų užsikrėtimo atvejų ir daugiau kaip 3,7 tūkst. užsikrėtusiųjų mirtį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?