SAM: karantinas reabilitacijos paslaugų nedraudžia, bet jos gali būti teikiamos tik su gydytojo siuntimu

2020 m. gruodžio 18 d. 14:45
Lrytas.lt
Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) atkreipia dėmesį, kad karantino reikalavimai nedraudžia teikti sveikatos priežiūros paslaugų, įskaitant ir medicininės reabilitacijos paslaugas, tačiau vykti į reabilitacijos centrą galima tik turint gydytojo siuntimą.
Daugiau nuotraukų (3)
Poilsio, sveikatinimo ir reabilitacijos centrai, turintys licenciją teikti asmens sveikatos priežiūros paslaugas, gali priimti pacientus, turinčius šeimos gydytojo arba gydytojo specialisto siuntimą, skirtą fizinės medicinos ir reabilitacijos gydytojui, dėl medicininės reabilitacijos paslaugų skyrimo.
Pacientas, norėdamas vykti į reabilitacijos centrą, turi atsispausdinti minėtą siuntimą, kurį galima rasti e. sveikatos sistemoje. Šis dokumentas patvirtins asmens teisę palikti gyvenamąją vietą ir, jeigu reikia, kirsti savivaldybės, kurioje gyvena, ribas.
SAM primena, kad remiantis karantino reikalavimais palikti gyvenamąją vietą ir kirsti gyvenamosios savivaldybės ribas galima tik darbo reikalais, vykstant į tarptautinių maršrutų stotį ar oro uostą, dėl sveikatos priežiūros ir kitų priežasčių, nurodytų 2020 m. lapkričio 4 d. Vyriausybės nutarime Nr. 1226 „Dėl karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje paskelbimo“.
Kelionės tarp savivaldybių bus ribojamos iki sausio 3 d., o kiti karantino reikalavimai galios iki sausio pabaigos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.