Pasauliniam tinklui „Accor“ priklausančio keturių žvaigždučių viešbučio restoranas dirba jau antrą dešimtmetį ir iki šiol dėl maisto kokybės neturėjo nemalonumų.
„Apie susirgusius žmones sužinojau, kai po gedulingų pietų buvo praėjusios dvi dienos.
Atvyko Marijampolės maisto ir veterinarijos tarnybos atstovai ir pareiškė, jog jie įtaria, kad dėl mūsų įstaigos kaltės įvyko žarnyno susirgimų protrūkis“, – pasakojo viešbučio ir restorano direktorė Vilma Packevičienė.
Ji neslėpė, jog ši žinia pribloškė kolektyvą.
Restoranas iš karto buvo uždarytas, atšaukti keli iš anksto suplanuoti renginiai.
Maisto ir veterinarijos tarnybos darbuotojai atliko maisto saugos, kokybės ir įstaigos higienos tyrimus.
Visuomenės sveikatos centro Užkrečiamųjų ligų specialistai apklausė tądien pietavusius ir dirbusius restorane, atliko bakteriologinius tyrimus.
„Atsakymų iš šių tarnybų teko laukti ilgokai, todėl mes savo iniciatyva iš restorano virtuvių paimtų nuoplovų pavyzdžius nusiuntėme nepriklausomai laboratorijai. Gavome išvadą, jog nuoplovose nėra patologinių bakterijų.
Tą patį prieš kelias dienas patvirtino ir veterinarijos tarnyba.
Vadinasi, restorano virtuvė buvo ir yra švari. Be to, paaiškėjo, jog ir visi mūsų restorano darbuotojai yra sveiki“, – teigė V.Packevičienė.
Šių tyrimų atsakymai, atrodo, turėjo paneigti pradėjusias sklisti kalbas, esą žmonės apsinuodijo maistu.
Be to, paaiškėjo, jog susirgo ir keli vaikai, kurie apskritai nedalyvavo gedulinguose pietuose.
Sunegalavusiems suaugusiems buvo diagnozuota virusinė žarnyno infekcija – noro virusas.
Ši ūminė liga, sukelianti vėmimą bei viduriavimą, yra panaši į roto virusą, tik ja sergama lengviau.
Noro virusas plinta fekaliniu-oraliniu būdu, nuo tiesioginio kontakto su ligoniu.
„Restoranas nedirbo keturias dienas, valėme ir dezinfekavome patalpas. Paaiškėjo, jog mes niekuo dėti, teikiamas maistas yra aukštos kokybės, tačiau pastebime, jog dėl tebesklandančių gandų sumažėjo restorano lankytojų.
Ko gero, dažniausiai girdimas gandas, jog mūsų restorane per gedulingus pietus žmonės neva užsikrėtė salmonelioze.
Reikės nemažai laiko, kol atgausime pasitikėjimą“, – kalbėjo viešbučio ir restorano direktorė V.Packevičienė. ˙