Priežastys, kodėl verta suskubti prisikirsti šviežių braškių

2014 m. birželio 16 d. 11:45
Rasa Pekarskienė (lrt.lt)
Braškių sezonas vasarą – tikra atgaiva vitaminų stokos nualintam organizmui. Penkiose vidutinio dydžio braškėse vitaminų vitamino C yra tiek, kiek viename apelsine. Suvalgę 100 g braškių, papildysime visos paros vitamino C dozę.
Daugiau nuotraukų (1)
Braškėse gausu antioksidantų. Jos – puikus vaistas nuo širdies ir kraujagyslių ligų, gerina širdies darbą. Braškėse ir žemuogėse yra daug kalio ir mineralų, kurie padeda reguliuoti elektrolitų kiekį, sumažina širdies priepuolių ir insulto riziką.
Braškės labai naudingos kovojant su per dideliu cholesterolio kiekiu.
Braškėse yra vitamino, kuris gerina atmintį.
Taip pat braškės turi daug cinko, kuris didina lytinį potraukį.
Braškėmis gali būti balinami dantys. T. y. jose esančios rūgštys padeda pašalinti dėmes nuo dantų. Galime perpjauti braškę pusiau ir gabalėliu patrinti dantis ir dantenas.
Braškės tinka veido kaukėms, žinoma, jei nesate alergiški šioms uogoms.
Įrodyta, kad 150 g braškių neutralizuoja neigiamas emocijas, todėl jas medikai rekomenduoja kaip antidepresantą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.