Kelias įžymybių gudrybes laikantis dietos įvertino Vokietijos mitybos
draugijos barė docentė daktarė Maike Groeneveld.
B.Knowles: bananas malšina potraukį saldumynams
Užsigeidusi ko nors saldaus popmuzikos žvaigždė Beyonce Knowles nepuola
prie šokolado. Mieliau suvalgo prinokusį bananą, kuris yra sotus,
suteikia energijos, bet turi mažai kalorijų, - tik 120.
Mitybos ekspertė: puiku, jeigu šokoladas pakeičiamas vaisiais.
Patartina tarp pietų ir vakarienės suvalgyti liesos
varškės su vaisiais, sumaišytų su pasukomis ar jogurtu, avižinių dribsnių.
H.Berry: omletas be trynių
Kaip pusryčiams valgomą omletą padaryti nekaloringu? Atsakymą žino
Holivudo žvaigždė Halle Berry. Jos gudrybė: omletą paruošti tik iš
baltymo ir truputėlio avižinių dribsnių.
H.Berry siūlo užbaigti pusryčius baltymų kokteiliu.
Mitybos specialistė: žvaigždė elgiasi teisingai. Išties, iš baltymo pagamintas
omletas yra liesesnis.
Su avižiniais dribsniais Holivudo žvaigždė gauna vertingų balastinių
medžiagų. Bet baltymų kokteilis vargu ar visiems patiktų.
G.Bundchen: vietoje mėsos - kepenys
Garsiajam modeliui Gisele Bundchen patinka greitojo maitinimo restoranų
patiekalai, kaip antai pica ir mėsainiai.
Išradingoji Gisele valgo tokius mėsainius, kurie yra populiarūs jos
gimtinėje Brazilijoje. Vietoje mėsos - kepenys. Šiame mėsainio variante
yra 50 procentų mažiau riebalų.
Mitybos specialistė: tai skonio reikalas. Bet jei mėsainis iš
tikrųjų turi mažiau riebalų, bet, nepaisant to, suvalgius jį ilgam laikui
esi soti, kalorijas galima taupyti ir tokiu būdu.
D.Moore: sėlenų dribsniai
Holivudo žvaigždė Demi Moore žino, kad protarpiais užklumpantis
nedidelis alkis gali turėti neigiamų pasekmių. Norėdama jį nuslopinti aktorė
per dieną suvalgo tris dubenėlius sėlenų dribsnių su vaisiais.
Mitybos specialistė: geriausia priemonė vilko apetitui
nuslopinti - reguliari mityba. Vartojant sėlenas
svarbu vartoti pakankamai skysčių!
K.Catrall: citrinos sultys
Kita televizijos serialo „Seksas ir miestas" žvaigždė Kim Cattrall
pirmenybę teikia greitojo maitinimo restoranų patiekalams. Bet ir ji
griebiasi mažo triuko: skrudintas bulvytes visuomet apšlaksto trupučiu
citrinos sulčių, tikėdamasi, kad rūgštis ištirpdys riebalus.
Mitybos ekspertė: citrinos sultys gali pagerinti aprūpinimą
vitaminu C, bet skrudintų bulvyčių sudėtyje esantys riebalai nesuyra.
Tai apgaulinga lieknumo išsaugojimo gudrybė.
Parengė Ona KACĖNAITĖ