Kelias įžymybių gudrybes laikantis dietos įvertino Vokietijos mitybos
draugijos barė docentė daktarė Maike Groeneveld.
S.J.Parker: salotos be padažo ir duonos
Populiarioje Manhatano kavinėje pusryčiauja keturios draugės. Juokiasi,
dalijasi praėjusių dienų ir naktų nuotykiais. Kerė
pasimėgaudama valgo artišokus su alyvų aliejaus ir citrinų
sulčių padažu.
Tai - populiaraus televizijos serialo „Seksas ir miestas" epizodas. Bet
realybė kiek kitokia.
Už filmavimo aikštelės ribų Kerės vaidmens atlikėjos Holivudo žvaigždės
Sarah Jessicos Parker valgiaraštis buvo kitoks. Aktorė valgė
salotas, bet be padažų ir skrudintos duonos.
Mitybos ekspertė: salotos - seniai patikrintas būdas valgant gauti mažiau kalorijų.
Salotas nedraudžiama apšlakstyti nedideliu kiekio padažo, bet
geriausia - tik aliejaus, acto ir prieskonių mišiniu.
Šis padažas ne tik pagerina salotų skonį. Jis pasotina ilgesniam laikui
ir padeda iš daržovių pasisavinti riebaluose tirpstančius vitaminus. Ši gudrybė padeda
S.J.Parker išlaikyti lieknas kūno formas.
K.Dunst: papajos ir agurkai
Holivudo premjerų išvakarėse kino žvaigždė Kirsten Dunst valgo daug papajų
ir agurkų, kurie turi padaryti jos pilvą plokščiu.
Mitybos ekspertė: dėl didelio kalio kiekio kai
kurie vaisiai ar daržovės gali šalinti iš organizmo vandenį. Bet nereikia tikėtis, kad
tai turėtų akivaizdų poveikį pilvo formai.
D.Barrymore: želė
Jei Drew Barrymore užsimano saldaus patiekalo, ji valgo želė.
Labiausiai jai patinka braškių ar citrinų skonio.
Mitybos ekspertė: tai neblogas sumanymas, bet tik tuo atveju,
jei šiuo patiekalu mėgaujamasi saikingai. Kūno linijos apvalėja ne
tik vartojant riebalus, bet ir saldumynus.
K.Minogue: pusė greipfruto prieš pietus
Popmuzikos žvaigždei, lieknutei Kylie Minogue atrodytų nereikia dėti
pastangų savo grakščioms kūno linijoms išlaikyti. Bet ji turi savo
gudrybę. Prieš pietus visuomet suvalgo pusę greipfruto, kurio sudėtyje
esantys fermentai maistą turi padaryti mažiau „pavojingą".
Mitybos ekspertė: vietoje užkandžių valgyti vaisius ar salotas -
geras sumanymas. Tuomet mažiau suvartojama
pagrindinio patiekalo, kuris būna labiau kaloringas. Bet neteisinga manyti, kad fermentai ištirpdo
kūno riebalus. Vietoj greipfruto užkandžiui tinka bet koks kitas
vaisius ar daržovė.
Parengė Ona KACĖNAITĖ