1. Kiekvieną dieną suvalgykite ne mažiau kaip 400 gramų vaisių ir daržovių. Taisydami salotas venkite riebių padažų su konservantais.
2. Nepersivalgykite. Net sėdėdami prie vaišių stalo darykite pertraukėles tarp patiekalų ir pasistenkite pajudėti: trumpai pavaikščioti, šokti ir t. t. Skrandžiui bus geriau, jei maitinsitės neskubėdami ir nedidelėmis porcijomis (5 - 6 kartus per dieną, kas 3 - 4 valandas).
3. Išvirta ar iškepta mėsa virškinamajam traktui naudingiau nei dešra ar dešrelės.
4. Šalto vandens stiklinė, išgerta likus pusvalandžiui iki valgio, normalizuoja skrandžio rūgštingumą. Šiukštu negerkite vandens valgio metu ar iš karto po jo.
5. Smulkiai sukramtykite maistą. Jei valgis patenka į skrandį dideliais kąsniais, gali atsirasti rėmuo.
6. Likus trims valandoms iki miego nieko nevalgykite. Pavalgius taip pat nederėtų užsiimti sunkia fizine veikla.
7. Nemėginkite priprasti kentėti skausmus ir nemalonius pojūčius skrandyje. Jei ėmėte „jausti“ skrandį, geriausiai iš karto kreiptis į gydytoją.