„Kramtant gumą, nuryjama daugiausia oro. Taip pat atsitinka ir
čiulpiant ledinukus - į skrandį oras patenka kartu su suputojusiomis
seilėmis.
Su kievienu maisto kąsniu į skrandį patenka apie 2-3 mililitrai oro.
Jis kaupiasi skrandžio dugne esančioje oro pūslėje.
Natūralu, nors gal ir ne visai mandagu, kad žmogus raugėja. Kai kuriose
šalyse raugėjimas - netgi gero tono požymis. Manoma, kad jei žmogus
raugėja, tai yra tarsi padėka šeimininkams už skanų maistą.
Kur kas blogiau, jei žmogus negali atsiraugėti. Tuomet kairėje pusėje
po šonkauliais kyla skausmas, oras ima keliauti žarnynu, pradeda pūsti
pilvą.
Todėl žmonėms, kuriuos dažnai vargina pilvo pūtimas, gydytojai draudžia
kramtyti kramtomąją gumą. Taip pat nerekomenduojama gerti gazuotų
gėrimų. Iš angliarūgštės skrandyje atsipalaiduoja anglies dvideginis,
todėl ima varginti pilvo pūtimas.
Be to, pūtimo jausmą sukelia maisto produktai, kuriuose yra
angliavandenių, kurių žmogaus organizmas negali suskaidyti. Tai pupos,
pupelės, žirniai, brokoliai, žiediniai kopūstai.
Nesuskaidyti šie angliavandeniai nukeliauja iki storosios žarnos. Ten
gyvenančios bakterijos ima juos virškinti, tuomet ima gamintis dujos“.