67-erių Joną pakirto mįslingas skausmas, bet vyras rado būdą, kaip pašalinti toksinus iš žarnyno

„Kai esame jauni – tai mums jūra iki kelių, tačiau neišvengiamai ateina toks pereinamasis laikotarpis iš jaunystės į brandų amžių ir senatvę. O tada organizmas pats primena, kad turime susirūpinti savo sveikata“, – taip savo istoriją pradeda ponas Jonas iš Birštono.

Sulaukęs 67-erių metų, Jonas (dešinėje) susidūrė su netikėtais išbandymais, kuriuos išspręsti padėjo alternatyvi medicina. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Sulaukęs 67-erių metų, Jonas (dešinėje) susidūrė su netikėtais išbandymais, kuriuos išspręsti padėjo alternatyvi medicina. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Prostata<br>Asociatyvinė 123rf iliustr.
Prostata<br>Asociatyvinė 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 27, 2024, 8:30 AM

Sulaukęs 67-erių metų, jis susidūrė su netikėtais išbandymais, kuriuos išspręsti padėjo alternatyvi medicina. Šiandien jau pamiršęs savo negalavimus, ponas Jonas dalijasi praktine sveikatingumo patirtimi.

„Jaunystėje teko nemažai sportuoti, bet keičiantis aplinkybėms, o su metais ir gyvenimo būdui, kasdienio ritmo bei treniruotume skalė, palaipsniui vis įgydama didesnį pagreitį, ėmė leistis žemyn.

Po 14–16 valandų̨ kasdien drožiant iš medžio skulptūras, mano kūnas palengva sustabarėjo dėl fizinio krūvio stokos. Valgydavau tik tada, kai pajusdavau alkį, ir tai – daugiausiai pusfabrikačius, kad greičiau prikimščiau skrandį ir vėl galėčiau sugrįžti prie mėgstamo darbo.

Norėdamas atsigriebti už prarastą laiką ir pataisyti savo fizinę formą, ėmiau dirbti lauko darbus: sodinau medelius, ridenau akmenis ir su nenuilstamu užsidegimu šienavau vis ataugančią žolę̨. Dirbdamas fiziškai, net pasimesdavau laike ir valgyti visai nenorėdavau. Taip savotiškai „treniruodamasis“, galiausiai ėmiau jausti nuolatinį maudimą̨ skrandžio srityje, kuris vis stiprėjo,“ – pasakoja ponas Jonas Raiskas iš Birštono.

Negalavimams nesiliaujant, jis kreipėsi į laboratoriją, kad būtų atlikti tyrimai – paaiškėjo, kad sveikatos problemas sukėlė skrandyje „apsigyvenusi“ ir infekciją sukėlusi Helicobacter pylori (H. pylori) bakterija.

Gydymui buvo paskirti antibiotikai, tačiau juos gerdamas, ponas Jonas fizinio krūvio nemažino. Po kelių savaičių jis pajuto skausmą apatinėje nugaros srityje ir iš pradžių kilo mintis, kad taip apie save galėjo priminti atsinaujinusi sena nugaros trauma.

„Skausmas nesiliovė, todėl kreipiausi į gydytoją, kuris paskyrė tyrimus. Po jų paaiškėjo, kad organizme išsivystė inkstų uždegimas. Gydymui man vėl buvo skirti antibiotikai.

Šį kartą gerokai išsigandau ir nutariau baigti save alinti fiziniu darbu – vietoj to pasinėriau į filosofinę sferą: kasdien po pusdienį sėdėdamas prie kompiuterio rašiau, kūriau tekstus ir nervinausi gvildendamas 33 metų senumo problemas, kurios atėmė̇ 50 proc. mano energijos. Po kelių savaičių̨ tokios įtemptos, sėdimos „kūrybinės veiklos“ pajutau skausmą dar ir apatinėje pilvo dalyje“, – prisimena ponas Jonas.

Jis kreipėsi į gydytoją, kad būtų nustatyta tiksli skausmo priežastis ir, kadangi, buvo girdėjęs apie prasto fizinio aktyvumo, netinkamos mitybos ir patiriamo streso ryšį su prostatos ligomis, paprašė siuntimo pas urologą. Šis paskyrė biopsiją, kad atsakytų, ar ponas Jonas neserga prostatos vėžiu.

Pažintis, išsprendusi sveikatos problemas

Kol laukė savo eilės biopsijos tyrimui, ponas Jonas netikėtai rado straipsnį, kuriame patirtimi dalijosi ir patarė̇, kaip išvengti ligų̨, papildomos ir alternatyvios medicinos terapeutas Vytenis Sinkevičius. Ieškodamas naujovių ir būdų, padedančių̨ užtikrinti gerą sveikatą, ponas Jonas atvyko konsultacijai pas specialistą.

„Papasakojau terapeutui apie tai, ką man teko patirti iki apsilankymo pas jį ir kad laukiu biopsijos tyrimo. Jis padrąsino sakydamas, kad po tyrimo gausiu tikslias išvadas ir jausiuosi ramiau, turėdamas atsakymą. Jis taip pat patarė nesėdėti rankų sudėjus ir, kol laukiu biopsijos, atlikti ląstelių kraujo tyrimą, leidžiantį nustatyti medžiagų apykaitos, omega-3 ir omega-6 riebalų rūgščių santykius, nuo kurių priklauso lėtinių ligų vystymasis, bei pasirūpinti vidine organizmo švara – atlikti organizmo valymą, kuris mažina uždegimines reakcijas ir padeda pašalinti žarnyne susikaupusius toksinus“, – tęsia savo istoriją ponas Jonas.

Alternatyvios medicinos terapeuto patarimu, organizmo valymu ponas Jonas užsiėmė 4 mėnesius – tiek laiko, kiek buvo numatyta iki biopsijos tyrimo. Kartu su organizmo valymu, jis taip pat vartojo organizmo stimuliavimui, atstatymui ir subalansavimui skirtas maistines veikliąsias medžiagas, kurias jam rekomendavo specialistas, atsižvelgdamas į kraujo tyrimų rezultatus. Ponas Jonas taip pat turėjo daugiau judėti, valdyti patiriamą stresą, mesti rūkyti ir vartoti alkoholį bei laikytis priešuždegiminės mitybos – atsisakyti perdirbto maisto, saldumynų, miltinių patiekalų, aštrių ir rūkytų mėsos gaminių.

Galiausiai, po organizmo valymo ir jo palaikymui bei atstatymui skirtų natūralių veikliųjų medžiagų vartojimo, poną Joną kamavęs skausmas, einantis nuo saulės rezginio žemyn, liovėsi. Kita gera žinia poną Joną pasiekė po biopsijos – paaiškėjo, kad jis neserga prostatos vėžiu.

„Prieš organizmo valymą ir veikliųjų natūralių medžiagų vartojimą, tyrimų rezultatai pono Jono organizme rodė besivystantį uždegimą, o jo prostatos specifinio antigeno (PSA) rodiklis buvo – 4,81, kai norma – 4,10. Po valymo ir atitinkamų medžiagų vartojimo, atlikus tyrimus paaiškėjo, kad uždegimo nebėra, o PSA rodiklis – 3,833“, – teigia V. Sinkevičius, individualią mitybą ir prevencinę sveikatą puoselėjančios ZINZINO bendruomenės atstovas.

Kviečia rūpintis savo sveikata

Sveikatos problemas pamiršęs ponas Jonas, ragina spręsti jaučiamus negalavimus ir branginti gyvenimą.

„Jeigu šiandien jaučiatės blogai ir jus vargina sveikatos problemos, nenuleiskite rankų, domėkitės naujovėmis ir nedvejodami kreipkitės į savo šeimos gydytoją – nelaukite negalavimų paūmėjimo ar progresavimo, kad po to netektų išgyventi dėl pasekmių. Saugokite save ir rūpinkitės savo sveikata. Padekite vieni kitiems ir džiaukitės gyvenimu, nes jis – labai trumpas.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.