Tačiau vien to nepakanka. Norint visai sumažinti cukrinio diabeto riziką, reikia atkreipti dėmesį į dar 5 veiksnius:
1. Atsisakote gliuteno
Tyrimai nustatė, kad asmenys, reguliariai valgantys maisto produktus, kuriuose yra gliuteno, turi 13 proc. mažiau grėsmės susirgti diabetu. Priešingai nei tie, kurie atsisako gliuteno, nors to visai nėra būtina daryti.
2. Per daug laiko praleidžiate vienas
Žinoma, kartais jaukiai susisukus į pledą ant sofos ir žiūrėti filmus gali būti kur kas smagesnė veikla, nei rymoti triukšmingame vakarėlyje. Tačiau nepamirškite, kad bendravimas su kitais žmonėmis ar įsitraukimas į socialines veiklas yra tiesiog būtina sveikatai.
Specialistų teigimu, 40-75 amžiaus moterys, kurios neužsiėmė jokia socialine veikla, turėjo 112 proc. daugiau rizikos susirgti diabetu.
3. Atsisakote kavos
Pasak tyrimo autorių, asmenys, negeriantys nei vieno kavos puodelio per dieną, per 4 metus jų rizika susirgti cukriniu diabetu padidėjo iki 17 proc.
Specialistų manymu, taip yra dėl to, kad kavos gėrimas gali stabilizuoti cukraus kiekį kraujyje. Tik svarbu ją gerti visiškai juodą, be papildomų saldiklių.
4. Naudojate burnos skalavimo skystį
Alabamos universiteto, JAV, tyrimo metu buvo nustatyta, kad žmonės, naudojantys burnos skalavimo skystį du kartus per dieną, turi 55 proc. daugiau grėsmės susirgti 2 tipo cukriniu diabetu.
Šis skystis gali pašalinti iš burnos blogąsias bei gerąsias bakterijas, mat pastarosios taip pat gali padėti reguliuoti cukraus kiekį kraujyje, tad pašalinus jas, organizmui pasidaro sunkiau palaikyti normalią pusiausvyrą.
5. Valgote per daug sūriai
Pernelyg didelis natrio vartojimas kenkia sveikatai, nes padidėja nutukimo bei hipertenzijos rizika. Na, o tai yra vieni didžiausių diabeto ligos sukėlėjų. Be to, druskos vartojimas gali paveikti organizmo atsparumą insulinui.