Vartoti tik gerai karščiu apdorotą gyvūninį maistą: jautieną, kiaulieną, paukštieną ir kt.
Kruopščiai plauti žalias daržoves (prieš vartojimą).
Žalią mėsą laikyti atskirai nuo šiluma apdoroto ar vartojimui paruošto maisto, siekiant išvengti kryžminės maisto taršos.
Kruopščiai plauti rankas, įrankius, paviršius po sąlyčio su žalia mėsa, daržovėmis.
Vengti nepasterizuoto, nevirinto pieno ir iš jo pagamintų produktų.
Rizikos turintys asmenys turėtų:
Vengti minkštų sūrių (feta, Brie, Camembert, pelėsinių ir kt.).
Vengti kulinarijos gaminių iš prekybos tinklo. Taip pat dešrainių, mėsainių ir pan.
Ilgiau šaldytuve laikytą paruoštą maistą pakankamai gerai iškaitinti (prieš vartojimą).
Vengti bet kokio ilgesnį laiką šaldytuve laikyto gyvūninio maisto, ypač paštetų.
Vengti šaltai rūkytų jūros produktų, šaltai rūkytų dešrų ar kitų panašių mėsos gaminių.