valgyti tik gerai termiškai apdorotą mėsą, užšaldymas, marinavimas, rūkymas sumažina mėsos užkrėstumą, bet toksoplazmozės sukėlėjų nesunaikina;
nevalgyti neplautų vaisių, uogų, daržovių, negerti vandens iš atvirų vandens telkinių;
kiekvieną kartą po sąlyčio su žalia mėsa, neplautomis daržovėmis, kruopščiai nusiplauti rankas su muilu, išplauti virtuvės paviršius;
vengti kontakto su kačių ekskrementais;
jaunas kates maitinti sausu, konservuotu ar virtu maistu ir laikyti namuose;
nežaisti su svetimomis katėmis, ypač valkataujančiomis;
mūvėti pirštines dirbant sode, darže;
neliesti nešvariomis rankomis akių, nosies ar burnos;
kuo dažniau plauti rankas, ypatingai po sąlyčio su katėmis ir jų ekskrementais, grįžus iš lauko, po darbo sode, darže, prieš valgant.