Gydytojas sakė, kad pats blogiausias įprotis hipertenzija sergantiems žmonėms yra valgyti maistą, kuriame yra daug natrio ir sočiųjų riebalų.
Tai visų pirma itin perdirbti maisto produktai, rašo „Eating Well“.
Kas yra itin perdirbti maisto produktai?
Ypač apdorotiems maisto produktams priskiriami traškučiai, sausainiai, saldumynai, įvairūs kepiniai ir gazuoti gėrimai.
Juose yra daug natrio, cukraus, sočiųjų riebalų ir konservantų, padedančių prailginti jų galiojimo laiką.
Medicinos mokslų daktaras Davidas L. Katzas teigė, kad žmonės, turintys aukštą kraujospūdį, pirmiausia turėtų vengti tokių maisto produktų.
„Itin apdorotuose maisto produktuose yra ingredientų, kurių žmonės savo namų virtuvėje niekada nenaudotų, įskaitant kvapiąsias medžiagas, dažiklius, tekstūrines medžiagas ir emulsiklius, – sakė D. L. Katzas.
„Nėra taip, kad retkarčiais pasitaikę bulvių traškučiai ar šaldyta pica yra „blogiausias maistas“ pasaulyje. Problema yra jų kiekis, kurį suvartojame“, – paaiškino jis.
D. L. Katzas pažymėjo, kad itin perdirbtuose maisto produktuose yra daug pridėtinio natrio, kuris yra pagrindinis kraujospūdžio svyravimų veiksnys.
Be to, tokiuose maisto produktuose paprastai būna daugiau pridėtinio cukraus ir sočiųjų riebalų, kurie blogina širdies sveikatą.