Vasarą ant veido odos padažnėja spuogeliai? Sužinokite, kodėl taip yra

2024 m. rugpjūčio 14 d. 17:17
Vasaros metu mūsų oda susiduria su daugybe iššūkių. Dėl pagausėjusio prakaitavimo mus dažniau gali varginti spuogai ir inkštirai, o nesaugiai pasimėgavus saulės voniomis, galima susidurti tiek su veido odos nudegimais, tiek su pigmentinių dėmių atsiradimu. „Eurovaistinės“ vaistininkas Mindaugas Rutalė įvardija, kaip tinkamai pasirūpinti savo veido oda šiuo sezonu.
Daugiau nuotraukų (2)
Atsiranda daugiau spuogų ir inkštirų
„Vasarą, ypatingai karštesnėmis dienomis, oda intensyviau prakaituoja ir gamina daugiau riebalų. Dėl to ant mūsų veido odos gali atsirasti daugiau spuogų ir inkštirų.
Norint sumažinti spuogelių riziką, pirmiausia patariama vasarą vengti sunkių ir aliejinių veido kremo bei serumų, kurie dar labiau šiuo sezonu padidintų porų užsikimšimo ir spuogų atsiradimo riziką. Rinkitės švelnius abrazyvinius veido odos šveitiklius, kurie neperneš uždegimo visai veido odai“, – pasakoja vaistininkas M. Rutalė.
O jeigu nepavyko užkirsti kelio spuogelių atsiradimui, juos užmaskuoti galite su žalio atspalvio kosmetiniais maskuokliais. Tik vaistininkas patikina – jokiu būdu nespauskite atsiradusio spuogelio, nes taip galite tik dar labiau pabloginti odos situaciją.
Išryškėja naujos pigmentinės dėmės
„Nesisaugant ultravioletinių saulės spindulių ir besaikiai mėgaujantis saulės voniomis, ilgainiui ant veido odos gali išryškėti pigmentinės dėmės, kurias pašalinti labai sunku, o ir ne visada įmanoma. Todėl labai svarbu naudoti SPF apsaugą, kuri apsaugo nuo pigmentinių dėmių ir raukšlelių atsiradimo, taip pat sumažina apgamų, kitų odos darinių atsiradimo bei melanomos riziką“, – pasakoja vaistininkas M. Rutalė.
Jis priduria, kad SPF apsauga gali praversti ir tais atvejais, jeigu jums atsirado neryškios pigmentinės dėmės, kadangi priemonės su SPF filtru gali jas pašviesinti.
Kokių medžiagų ieškoti veido kosmetikos priemonėse?
Keičiantis sezonams, keičiasi ir veido odos priežiūros priemonės, todėl vaistininkas įvardija, kokių medžiagų ir vitaminų patariama ieškoti sudėtyse vasarą.
Antioksidantai
Veido odos priežiūros priemonėse patariama ieškoti antioksidantų – t. y. vitaminų C ir E, kurie padeda kovoti su laisvaisiais radikalais ir apsaugo odą nuo saulės sukeltos žalos.
SPF apsauga
„Saugokite savo odą nuo kenksmingųjų ultravioletinių saulės spindulių. Geriausia veido odai rinktis bent SPF30 stiprumo apsaugą bei ją papildomai atnaujinti kas porą valandų“, – pataria vaistininkas M. Rutalė.
Niacinamidas
Tai naudinga medžiaga, kuri mažina paraudimą ir padeda reguliuoti riebalų gamybą.
Maisto papildai
„Veido odos problemas gali sukelti ir tam tikrų vitaminų trūkumas. Dėl to pajutus odos pokyčius patariama pasidaryti kraujo tyrimus, ir, atsižvelgus į rezultatus, papildomai vartoti maisto papildus su antioksidantais, cinku, selenu ar geležimi“, – sako M. Rutalė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.