Per mėnesį 18 kilogramų numetęs Rimvydas: „Perlipimas“ per save atsipirko su kaupu“ (1)

Sakoma, kad moterys meta svorį visą savo gyvenimą. Jos bando pačius įvairiausius lieknėjimo būdus ir dalinasi rezultatais su draugėmis. Kai kalba pasisuka apie vyrus atrodo, kad papildomi kilogramai jiems netrukdo. Laimei, vis daugiau vyrų supranta, kad antsvoris nėra tik moterų problema. Siekiant išvengti rimtesnių sveikatos problemų, svarbu palaikyti normalų kūno svorį. Štai 28 metų vairuotojas-mechanikas Rimvydas atsikratyti antsvorio svajojo nuo vaikystės, bet imtis rimtesnių veiksmų jį paskatino prasidėjęs dusimas lipant laiptais.

28 metų vairuotojas-mechanikas Rimvydas atsikratyti antsvorio svajojo nuo vaikystės, bet imtis rimtesnių veiksmų jį paskatino prasidėjęs dusimas lipant laiptais.
28 metų vairuotojas-mechanikas Rimvydas atsikratyti antsvorio svajojo nuo vaikystės, bet imtis rimtesnių veiksmų jį paskatino prasidėjęs dusimas lipant laiptais.
Daugiau nuotraukų (1)

Edita Danauskė

2024-07-22 08:00

– Kokių problemų kankinamas nusprendėte savo jėgas išbandyti Lietuvoje ir už jos ribų garsėjančiame „ColonWell“ sveikatinimo projekte?

– Nuo pat mažens buvau stambus ir svajojau numesti svorio, tačiau vis nepavykdavo. Be to, mane kasdien kankino refliukso keliamas diskomfortas. Esu bandęs keto dietą, bet pamenu kilogramai grįžo atgal dvigubai. Buvau bepradedantis galvoti, kad antsvoris užprogramuotas mano genuose, tačiau „ColonWell“ projektas įrodė, kad taip nėra.

– Ne paslaptis, kad iššūkių projektuose dauguma dalyvių yra moterys. Kas Jus paskatino pamiršti stereotipines klišes ir užsiregistruoti į projektą?

– Darbo metu kartais reikia pristatyti siuntas, tad lipant į penktą aukštą ėmiau dusti ir buvau priverstas ilsėtis kelis kartus. Antsvoris ėmė man trukdyti gyventi ir supratau, kad turiu ieškoti naujų būdų, kaip sau padėti. Kai sužinojau apie iššūkių projektą Kaune, ryžausi išpildyti senas svajones ir taip pagerinti sveikatą. Neslėpsiu buvo sunku perlipti per save, nes iš pradžių net žmona manęs nepalaikė, tačiau tai atsipirko su kaupu.

– Kaip nusiteikęs atėjote į iššūkių projektą?

– Apie „ColonWell“ buvau girdėjęs iš žmonos mamos, kuri prieš penkerius metus vartojo jį dėl geresnės savijautos. Pasidomėjus šio produkto vartotojų atsiliepimais, susidariau nuomonę, kad jis turi man padėti.

– Kada ir kaip supratote, kad Jūsų įsitikinimai apie „ColonWell“ efektyvumą buvo teisingi?

– Jau po pirmosios projekto savaitės nurimo skrandis, ėmiau geriau miegoti, susitvarkė žarnyno veikla ir pamažu ėmė kristi svoris.

– Kaip projekte gauti patarimai ir iššūkiai pakeitė kasdienius Jūsų gyvensenos įpročius?

– Man pavyko atsisakyti saldumynų, miltinių produktų, cukraus ir gazuotų gėrimų. Kasdien išgerdavau po 4 litrus vandens. Pusryčius valgydavau 10 valandą, o vakarienę 18 valandą. Projekto metu sugedo mašina, tad dviračiu kasdien tekdavo numinti daug kilometrų.

– Akivaizdu, kad į projektą žvelgėte labai atsakingai, tad smalsu sužinoti, kokių rezultatų Jums pavyko pasiekti?

https://www.facebook.com/reel/1101932914221701

– Į projektą atėjau sverdamas 120 kilogramų, o išėjau 18 kilogramų lengvesnis. Tai man milžiniškas pasiekimas, kuris leidžia iš naujo džiaugtis gyvenimu. Dabar į penktą aukštą užlipu be sustojimų. Į sunkvežimį įšoku be papildomo laiptelio. Dar džiugina, kad dingo padidėjusio rūgštingumo keliamos bėdos ir susireguliavo tuštinimosi procesai.

– Ką darysite, kad Jūsų stulbinantys pasiekimai nebūtų vienkartiniai ir išliktų visam gyvenimui?

– Toliau ketinu išlaikyti naujus sveikesnės gyvensenos įpročius ir vartoti „ColonWell“. Norėčiau numesti dar 20 kilogramų ir tikiu, jog man pavyks. Jaučiuosi radęs sau tinkamą kelią į sveiką gyvenseną ir svorio metimą.

– Minėjote, kad iš pradžių žmona į Jūsų dalyvavimą žvelgė skeptiškai. Kaip pasikeitė jos nuomonė, pamačius Jūsų rezultatus?

– Žmona ėmė man pavydėti, galiausiai pati pradėjo vartoti „ColonWell“ ir jau po savaitės džiaugėsi tirpstančiais kilogramais. Šį produktą taip pat padovanojau savo mamai, nes man rūpi gera jos savijauta.

– Ko palinkėtumėte tiems, kurie jaučiasi išbandę visus įmanomus būdus svoriui mesti?

– Palinkėsiu nebūti sofos riteriais, gulinčiais prie televizoriaus, o prisižiūrėti mitybą, aktyviau gyventi ir nesidrovėti sudalyvauti „ColonWell“ projekte, kai jis vyks Jūsų mieste.

„ColonWell“ kūrėją, farmacininką, knygos apie lieknėjimą ir žarnyną autorių Mantą Jakimavičių Rimvydo istorija ypač žavi, nes ji atskleidė stiprų vyro charakterį, įsiklausant į sveikesnės gyvensenos rekomendacijas:

„Projektų metu dalyviai įprastai numeta apie 5–7 kilogramus. Rimvydo atveju antsvoris buvo labai didelis, tad normalu, jog kilogramai tirpo sparčiau ir pasiekė rekordines aukštumas. Metant svorį, svarbiausia, kad tai nebūtų daroma badavimo sąskaita. Norint greitų ir sveikų rezultatų, rekomenduoju įsiminti tris taisykles. Visų pirma, vartoti „ColonWell“. Antra, atsisakyti miltinių produktų ir saldumynų. Trečia, įvesti kuo daugiau lėto ir ilgo fizinio krūvio.“

Rimvydo istorija –pavyzdys, kad tinkami gyvensenos pokyčiai kartu su dideliu užsispyrimu, gali leisti pasiekti įspūdingų pokyčių svarstyklėse. Visai nesvarbu, kas įrašyta Jūsų genuose, kiek sveriate, kokio amžiaus ar lyties esate. Kiekvienas iš Jūsų nusipelnėte jaustis geriau! Daugiau įkvėpimo pokyčiams rasite www.colonwell.lt ar „ColonWell“ „Facebook’o“ paskyroje.

Sekite naujienas, specialius pasiūlymus ir registruokitės į projektą savo mieste!

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.