Vertikalių vonių procedūros gali padėti pamiršti stuburo skausmą

2024 m. liepos 18 d. 08:00
Lrytas.lt
Sunku kuo nors patikėti, kol pats neišmėgini ir neįsitikini. Kai sutikau draugę, kuri prieš gerą pusmetį skundėsi nugaros skausmu, negalėjau patikėti, kad ji vos per dvi savaites galėjo to skausmo atsikratyti. Išgirdusi apie Druskininkų gydykloje siūlomas vertikalių vonių procedūras, ji sąžiningai jas lankė ir dabar negali atsistebėti rezultatu – nugaros skausmas dingo, ir ji vėl mėgaujasi gyvenimu.
Daugiau nuotraukų (3)
Juk ne veltui žmonės iš įvairių pasaulio šalių į Druskininkų gydyklą dešimtmečiais važiuoja dėl labai veiksmingų natūralaus mineralinio vandens ir gydomojo purvo procedūrų. Na, ko gero, retas žmogus nėra patyręs stuburo skausmo, todėl ieško kuo natūralesnių būdų jo atskratyti.
Pasirodo, vienas iš populiariausių ir iš efektyviausių judėjimo ir atramos sistemos problemų sprendimų būdų – vertikalios vonios. Kas tai yra? Tai – speciali mankšta, kuri, atliekama natūralaus mineralinio vandens baseine. Procedūros metu kineziterapeutas kiekvienam individualiai parenka fizinį krūvį – atliekami įvairūs stuburo, raumenų ir raiščių tempimo pratimai.
Druskininkų gydyklos baseine naudojamas tik natūralus, neskiestas, 7,053 g/l bendrosios mineralizacijos mineralinis vanduo „Sveikata“, jo temperatūra – +32oC.
Sveikatos specialistai teigia, kad šiltame mineraliniame vandenyje sumažėja raumenų tonusas, jie atpalaiduojami, pagerėja kraujotaka, pagreitėja medžiagų apykaita, sumažėja patinimai ir atlėgsta skausmas. Dėl hidrostatinio spaudimo į krūtinės ląstą palengvėja iškvėpimas, pasunkėja įkvėpimas – tokiu būdu treniruojama kvėpavimo sistema.
Mineralinio vandens spaudimas pakeičia ir kraujotakos sistemos veiklą, pagerina veninę kraujotaką kojose, teigiamai veikia širdies ir kraujagyslių sistemos darbą.
Mankštos dalyviams vandenyje daug lengviau atlikti įvairius fizinius pratimus – tai ypač svarbu vyresnio amžiaus žmonėms ir tiems, kurių raumenys silpnesni, netreniruoti.
Staigius ir greitus judesius vandenyje atlikti sunkiau, tačiau lėtus, tolygius judesius vandenyje – lengva, todėl besimankštinantis žmogus gali greitai prisitaikyti sau tinkamą fizinio krūvio intensyvumą.
Ne tik specialistai, bet ir patys Gydyklos klientai pastebėjo, kad vertikalios vonios yra labai efektyvios, gydant stuburo, sąnarių, nervų sistemos, širdies ir kraujagyslių, virškinimo organų ir kai kurias kitas ligas. Žinoma, dėl procedūrų tinkamumo būtent Jums prieš procedūra pirmiausia rekomenduojama pasitarti su Druskininkų gydyklos gydytojais reabilitologais.
Dirbantiesiems sudarytos specialios sąlygos nuo pirmadienio iki ketvirtadienio lankyti vertikalių vonių procedūras – pusvalandžio trukmės vertikalių vonių procedūros atliekamos kelis kartus per dieną.
Gera žinia norintiesiems pasinaudoti specializuota ambulatorine reabilitacija – Druskininkų gydykla su teritorinių ligonių kasų siuntimais priima pacientus iš visos Lietuvos.
Taigi, jeigu turite judamojo atraminio aparato pažeidimų, kamuoja nervų, virškinimo ar endokrininės sistemos ligos, pirmiausia kreipkitės į savo šeimos gydytoją. Įvertinęs Jūsų būklę, jis išrašys siuntimą fizinės medicinos ir reabilitacijos gydytojo konsultacijai. Šis, savo ruožtu, skirs pradinę, (paprastai teikiamą pagal gyvenamąją vietą, ligoninių reabilitacijos skyriuose), o jei išlieka funkciniai sutrikimai, – ir specializuotą 10, 14 ar 20 dienų trukmės medicininę reabilitaciją. Būtent tokia teikiama Druskininkų gydykloje, kurioje – mankštos salėje ir baseine, mineralinio vandens ir šiluminės purvo vonos, įvairios fizioterapinės elektros ir deguonies procedūros. O profesionali gydytojų, kineziterapeutų, masažuotojų ir slaugytojų komanda pasirūpins, kad medicininės reabilitacijos metu pajaustumėte kurortinio gydymo privalumus ir atgautumėte sveikatą.
gydyklamankštabaseinas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.