Vasara, nesugadinta vabzdžių įkandimų: išmanioji apsauga nuo uodų (1)

Jaukius vasariškus pasibuvimus terasoje apkartina įkyriai zvimbiantys uodai? Negalite pakęsti uodų įkandimų niežėjimo, bet dar labiau nemėgstate aitraus purškiklio, apsaugančio nuo uodų, kvapo? Be panikos – išeitis yra! Išmanieji uodų repelentai yra puiki naujovė, apsaugosianti jūsų šeimą ir nuo uodų įkandimų, ir nuo nemalonaus purškiklio kvapo.

Išmanieji uodų repelentai yra puiki naujovė, apsaugosianti jūsų šeimą ir nuo uodų įkandimų, ir nuo nemalonaus purškiklio kvapo.
Išmanieji uodų repelentai yra puiki naujovė, apsaugosianti jūsų šeimą ir nuo uodų įkandimų, ir nuo nemalonaus purškiklio kvapo.
Išmanieji uodų repelentai yra puiki naujovė, apsaugosianti jūsų šeimą ir nuo uodų įkandimų, ir nuo nemalonaus purškiklio kvapo.
Išmanieji uodų repelentai yra puiki naujovė, apsaugosianti jūsų šeimą ir nuo uodų įkandimų, ir nuo nemalonaus purškiklio kvapo.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 28, 2024, 3:47 PM, atnaujinta Jul 1, 2024, 1:04 PM

Išmanūs uodų repelentai: kai nebereikia nieko ant savęs purkšti ir tepti

Elektroniniai uodų repelentai yra išmani, vos plaštakos dydžio apsisaugojimo nuo uodų įkandimų priemonė. Klausiate, kuo pasižymi jos išmanumas? Labai paprasta – šie nedideli aparačiukai vieno mygtuko paspaudimu geba atbaidyti uodus net iki 30m2 plote! Tad Jūsų namo terasa turėtų būti išties milžiniška, kad išmanusis uodų repelentas jos „neapgintų“. Šie uodų repelentai yra mobilūs, nereikalaujantys nuolatinio elektros lizdo maitinimo, bet turintys įkraunamą bateriją, kuri vienu įkrovimu jūsų neapvils net ir 9 valandas.

Pamirškime terasas, išmanųjį uodų repelentą galite su savimi pasiimti ir stovyklavimui gamtoje, ir į medžioklę ar žvejybą, pagaliau – užsiimant sportu lauke ar sodininkystės malonumais. Tiesiog pastatykite repelentą bet kurioje jums patogioje vietoje, o jis tuo tarpu aktyviai saugos jūsų kūną nuo uodų net 30m2 spinduliu.

Kokiu būdu tai įmanoma? Prekybos centro internete „Varle.lt“ produkto vadovas Aivaras Saniukas aiškina: „Išmanieji uodų repelentai, tokie kaip ThermaCell, veikia varomi dujų balionėlio, o uodus atbaido bekvapė aktyvioji medžiaga, kurios jie negali pakęsti, tačiau jūs – nei užuosite, nei kaip nors kitaip pajusite. Repelento nereikia purkšti, jis neturi jokių chemikalų, yra nešiojamas ir lengvas. Taip pat neskleidžia jokio garso, tyliai įjungiamas.“

Tiesa, jūsų pasirinkimui yra ir ne kuro kasetėmis, bet ličio-jonų baterija maitinamų repelentų. Šie repelentai visiškai atitinka TAA reikalavimus transportavimui oru, todėl be jokio vargo galėsite pasiimti juos į kelionę lėktuvu ir būti saugūs nuo uodų įkandimų bet kurioje pasaulio vietoje.

Apie atvejus, kuomet apsauga nuo uodų labiausiai reikalinga namie, konsultuoja prekybos centro internete „Varle.lt“ eskpertas: „Jei visgi neturite poreikio repelento neštis už savo namų ir kiemo ribų, jums puikiai tiks elektrinis uodų repelentas, veikiantis skleidžiant ultragarsą. Tokio tipo aparačiuko net nereiks įkrovinėti – įjungiate jį į elektros lizdą ir paliekate, o visą uodų atbaidymo darbą atliks jis pats. Ir atliks ne bet kaip, bet itin mažomis energijos sąnaudomis ir nenaudodamas jokių cheminių medžiagų. Įjungtas į lizdą toks aparatas tarnauja 24h/7 ir yra tinkamiausias naudoti patalpose – namuose, biuruose, net fermose (juk ir gyvūnai negali pakęsti uodų sukeliamo niežulio).“

Specifinė, bet labai tikėtina situacija – turite preciziškai išpuoselėtą kiemą ir terasą, todėl jokiu būdu neleistumėte kokiam nors aparatui sugadinti vaizdo? Ir nereikia! – yra įvairių dizainų, pastelinėmis spalvomis pasižyminčių uodų repelentų uodų pasirinkimo. Negana to, vienas iš ThermaCell repelentų ne tik apsaugos jūsų norimą plotą nuo uodų, bet ir jaukia, šilto tono šviesa apšvies jūsų išgražintą kiemelį, sodą ar baseino erdvę.

Kuro kasečių papildymas: kai paprasčiau jau nebegali būti

Pasibaigus repelento plokštelėms ar (jei turite dujomis varomą repelentą) butano dujų balionėliui, jums tikrai nereikės pirkti naujo repelento nuo uodų aparato. Galite lengvai įsigyti repelento papildymą ir pakeisti plokšteles bei butano dujų balionėlį atskirai.

Jei įsigijote baterija įkraunamą uodų repelentą, aparatui veikti reikalingo skysčio papildymą taip pat galite pirkti atskirai. Vienoje pakuotėje esančio skysčio užteks net keturiasdešimčiai valandų nenutrūkstamos apsaugos nuo uodų. Pakuotė yra visiškai sandari, todėl jokios papildomos apsaugos nuo išsiliejimo transportuojant jums tikrai neprireiks.

Apsauga nuo vabzdžių specifiniams atvejams: kada nespjauti į senovišką pasirinkimą

Įsivaizduokime, išsiruošėte grybauti, uogauti ar ramiai pasivaikščioti po gaiva kvepiantį vasaros mišką, tačiau skiepu nuo erkinio encefalito nepasirūpinote. Ne, šaukštai tikrai ne po pietų – tokiu atveju gelbsti senos, tačiau patobulintos priemonės. Purškiamas repelentas tokiu atveju apsaugos jus ne vien nuo uodų, bet ir nuo erkių, musių, sparvų ir kitų vabzdžių įkandimų. Dabar yra ir malonaus kvapo purškiamų uodų repelentų pasirinkimas. Tad tokiais ekstra atvejais jums neteks nei baimintis vamzdžių įkandimų, nei raukytis nuo nemalonaus kvapo.

Kitas specifinis atvejis – esate oldschool‘o mėgėjas ir savo vasariškai jaukų namo kiemą ar terasą mėgstate puošti tikra žvakių šviesa, o ne dirbtiniu apšvietimu. Tokiu atveju, įsigiję specialių, nuo uodų apsaugančių žvakių, ne tik sukursite jaukią aplinką pasibuvimui vakaro gaivoje, bet tuo pat metu nuo uodų apsaugosite save ir savo kompaniją ištisas 15 valandų! Žinoma, ką jau kalbėti apie tokio dvigubo šūvio santaupas... Toks variantas jums atsieis gerokai pigiau.

Taigi, pamirškite tuos laikus, kada vasaros džiaugsmus apkartindavo įkyrus uodų zvimbimas ir dar įkyresnis jų įkandimų paliktas niežėjimas. Išmanūs (ir patobulėję seni) uodų repelentai padovanos jums tokį vasaros laiką, kokio seniai troškote – laisvą nuo muistymosi ir nemalonių kvapų bandant atbaidyti uodus.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.