Mitybos specialistai atkreipia dėmesį, kad net 6 proc. amerikiečių kenčia nuo skrandžio opų.
Vis dėlto kai kuriems žmonėms skrandžio opas gali lydėti nemalonūs virškinamojo trakto simptomai, o tam tikri maisto produktai gali tik pabloginti padėtį – ypač pomidorai.
„Rūgščių kaupimasis virškinimo trakte prisideda prie pepsinių opų išsivystymo.
Maisto produktai, kuriuose yra didelė rūgšties koncentracija, dar labiau prisideda prie šio rūgšties kaupimosi, o pomidorai yra vienas iš tokių maisto produktų“, – sako ekspertai.
Jie taip pat įspėja, kad pomidorų valgymas gali padidinti riziką susirgti pepsinėmis opomis, tačiau jie gali pakenkti ir tiems, kurie jau serga šia liga.
„Jei pomidorai reguliariai sukelia jums skrandžio problemų, išbraukite juos iš savo raciono.
Yra maisto produktų, kurie, kaip žinoma, yra naudingi skrandžio opą turintiems žmonėms.
Tai maisto produktai, kuriuose yra probiotikų, pavyzdžiui, tempeh, kimchi arba jogurtas.
Skirtingai nei pomidorai, raudonosios paprikos yra dar vienas puikus pasirinkimas, nes jos gali turėti apsauginių savybių nuo skrandžio opų“, – teigė mokslininkai.