Atsargiai: lietuviško stalo puošmena gali pakenkti sveikatai

Pomidorų vartojimas gali būti kenksmingas. Tai rodo JAV Nacionalinio diabeto, virškinimo ir inkstų ligų instituto atliktas tyrimas, kurio rezultatus skelbia „HealthDigest“.

Daržovės, pomidorai.<br>Asociatyvinė 123rf nuotr.
Daržovės, pomidorai.<br>Asociatyvinė 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 3, 2024, 5:21 PM

Mitybos specialistai atkreipia dėmesį, kad net 6 proc. amerikiečių kenčia nuo skrandžio opų.

Vis dėlto kai kuriems žmonėms skrandžio opas gali lydėti nemalonūs virškinamojo trakto simptomai, o tam tikri maisto produktai gali tik pabloginti padėtį – ypač pomidorai.

„Rūgščių kaupimasis virškinimo trakte prisideda prie pepsinių opų išsivystymo.

Maisto produktai, kuriuose yra didelė rūgšties koncentracija, dar labiau prisideda prie šio rūgšties kaupimosi, o pomidorai yra vienas iš tokių maisto produktų“, – sako ekspertai.

Jie taip pat įspėja, kad pomidorų valgymas gali padidinti riziką susirgti pepsinėmis opomis, tačiau jie gali pakenkti ir tiems, kurie jau serga šia liga.

„Jei pomidorai reguliariai sukelia jums skrandžio problemų, išbraukite juos iš savo raciono.

Yra maisto produktų, kurie, kaip žinoma, yra naudingi skrandžio opą turintiems žmonėms.

Tai maisto produktai, kuriuose yra probiotikų, pavyzdžiui, tempeh, kimchi arba jogurtas.

Skirtingai nei pomidorai, raudonosios paprikos yra dar vienas puikus pasirinkimas, nes jos gali turėti apsauginių savybių nuo skrandžio opų“, – teigė mokslininkai.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.