Trys natūralios priemonės, padedančios suvaldyti nerimą

Sakoma, kad viską, ko reikia, galima rasti gamtoje. Nerimas ir miego sutrikimai – ne išimtis, tad pateikiame Jums tris natūralius būdus, padėsiančius kovoti su nerimu ir miego sutrikimais.

Neabejojame, kad pastebėjote, jog vaistinėse ypatingai daugėja įvairių preparatų ir maisto papildų, skirtų nerimui palengvinti, miegui pagerinti.<br>„Pexels“ nuotr.
Neabejojame, kad pastebėjote, jog vaistinėse ypatingai daugėja įvairių preparatų ir maisto papildų, skirtų nerimui palengvinti, miegui pagerinti.<br>„Pexels“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 25, 2024, 9:00 AM

Pasimėgaukite kvapais

Aromaterapija – alternatyviosios medicinos kryptis/ rūšis, kurią išmėgina vis daugiau žmonių ir džiaugiasi jos teikiamomis dovanomis. Tai vienas iš būdų, padedančių natūraliai suvaldyti lengvą nerimą ir palengvinti nesunkius miego sutrikimus. Siūloma išmėginti levandų ir bergamočių eterinius aliejus – kvapai ne tik malonūs, bet ir universalūs, patinka daugeliui žmonių. Tai ypatingai svarbu, jei namuose yra daugiau gyventojų, kurie gali būti gana jautrūs intensyviems ar neįprastiems kvapams.

Galite išmėginti oro drėkinimo ir aromaterapijos funkcijas kartu – dabar rinkoje yra įvairiausių įrenginių, kurie ne tik drėkina orą, bet skleidžia mėgstamus kvapus, padedančius nusiraminti, gerinti miegą, arba, priešingai, skatinti būti energingesniems, darbingesniems. Eteriniai aliejai yra lakios medžiagos; jų skleidžiamos molekulės per uoslę patenka į mūsų organizmą ir padeda nuraminti įsisiautėjusias mintis, prisideda prie raumenų atsipalaidavimo, kvėpavimo funkcijos normalizavimo ir pan.

Išmėginkite vaistinių augalų teikiamus privalumus

Neabejojame, kad pastebėjote, jog vaistinėse ypatingai daugėja įvairių preparatų ir maisto papildų, skirtų nerimui palengvinti, miegui pagerinti. Jei anksčiau natūralių, iš gamtos gautų vaistų ieškantiems pacientams vaistininkas galėdavo pasiūlyti tik žolelių arbatų, tai dabar galima rasti ir kompleksinių maisto papildų, ir guminukų, ir kramtomų tablečių ar pastilių, ir dozuotų gėrimų forma pateikiamų maisto papildų. Žolelių arbatų jokiais būdais nereikėtų nurašyti – jas naudinga ir malonu gerti, jos sušildo organizmą, padeda sumažinti juntamą įtampą ir pan.

Dažniausiai naudojamos vaistinės augalinės žaliavos, skirtos nerimui palengvinti, yra valerijono šaknys, melisos lapai, ramunėlės ir liepų žiedai, sukatžolių žolė, apynių spurgai, pipirmėčių lapai, levandų žiedai arba žolė. Dėl bet kokių augalinių vaistinių preparatų taip pat reikėtų pasitarti su gydytoju ar vaistininku, nes neteisingai, per gausiai, netinkamu laiku ir netinkama forma vartojamos vaistinės augalinės žaliavos taip pat gali pakenkti sveikatai. Negana to, kai kurios augalinės vaistinės žaliavos, pavyzdžiui, jonažolės, gali sąveikauti su kitais vartojamais vaistais.

LILANDOR yra tradicinis augalinis vaistinis preparatas, skirtas lengvam nerimui malšinti ir miegui palengvinti. Šis vaistinis preparatas yra tradicinis augalinis preparatas, vartojamas pagal nurodytas indikacijas, pagrįstas išimtinai ilgalaikio vartojimo patyrimu. Labai gerai tai, kad LILANDOR nesukelia priklausomybės, neslopina, netrukdo darbui, vairavimui ir kitų mechanizmų atlikimui, ir priešingai nei daugybė maisto papildų, jo statusas yra nereceptinis vaistinis preparatas. Būtina vartoti šį vaistą tiksliai kaip aprašyta jo pakuotės lapelyje arba kaip nurodė gydytojas arba vaistininkas. Jeigu abejojate, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką, nes neteisingai vartojamas vaistas gali pakenkti sveikatai. Rekomenduojama dozė yra: suaugusiesiems ir vyresniems kaip 12 metų vaikams – tik viena minkštoji kapsulė vieną kartą per parą. Minkštąją kapsulę reikia nuryti nesukramtytą užsigeriant pakankamu skysčio kiekiu (geriausia stikline vandens). Jeigu simptomai išlieka po vaisto vartojimo dvi savaites, reikia kreiptis į gydytoją arba kvalifikuotą sveikatos priežiūros specialistą.

Vitaminai ir mineralai – taip pat naudingi

Nerimo ir miego sutrikimus patiriantiems žmonėms dažnai rekomenduojama savo mitybą papildyti B grupės vitaminais, magniu. Vertėtų pasidomėti taip vadinamo super maisto teikiamomis galimybės – jis padeda papildyti organizmą trūkstamomis maistinėmis medžiagomis, turi daug adaptogenų, kurie padeda lengviau susidoroti su stresu. Puikus pavyzdys – erškėtuogių milteliai, kurie savyje turės ne tik daug natūralaus vitamino C, bet ir kitų itin galingų iš gamtos gaunamų antioksidantų, padedančių pasirūpinti imunitetu, geresniu organizmo prisitaikymu prie streso ir pan. Jautresnę nervų sistemą turintiems asmenims vertėtų peržiūrėti savo mitybą ir išbraukti iš jos hidrintus riebalus, pridėtinį rafinuotą cukrų, alkoholį, kofeiną, labai perdirbtus ir jokios naudos savyje turinčius maisto produktus, tarkime, šaldytas ir skrudintas bulvytes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.