Kramtykite, kramtykite, kramtykite
Virškinimo sistema pradeda dirbti anksčiau nei įdedate maistą į burną. Kai pradedate kramtyti, seilės sudrėkina maistą ir jose esantys fermentai pradeda virškinimo procesą. Maistą reikia kramtyti tol, kol pajusite, kad jis tampa skystas, tuomet tolesnis jo virškinimo procesas bus gerokai sklandesnis.
Rinkitės maistą, kurį „mėgsta“ jūsų žarnynas
Mažiau vartokite raudonos mėsos, apdoroto ir greito maisto, paprastųjų angliavandenių, tokių kaip balta duona, pyragai, saldūs ir miltiniai gaminiai. Gerokai padidinkite vaisių ir daržovių kiekį racione, tai puikus maistinių skaidulų, kurios būtinos sklandžiai žarnyno veiklai, šaltinis. Be to, vaisiuose ir daržovėse yra natūralių virškinimo fermentų, kurie padeda greičiau skaidyti maistą.
Svorį meskite protingai
Pamirškite per griežtas dietas, valgykite sveiką, skaidulų gausų maistą, kuris padės išvalyti žarnyną ir atsikratyti svorio. Tufts Universitete (JAV) atliktas tyrimas parodė, kad mažai skaidulų vartojančios moterys yra gerokai labiau linkusios nutukti už moteris, kurių mityboje skaidulų gausu.
Gerkite daugiau vandens
Vanduo padeda išplauti toksinus iš virškinamojo trakto, suminkština žarnyno turinį ir jis lengviau slenka žarnynu. Pasistenkite išgerti ne mažiau kaip du litrus gryno vandens per dieną (neskaitant kitų skysčių).
Daugiau judėkite
Judėjimas ne tik padeda palaikyti gerą fizinę formą, bet ir paspartina žarnyno darbą. Reguliari fizinė veikla pažadina limfinę sistemą ir paskatina nesuvirškintų medžiagų atsikratymą – tyrimai rodo, kad sportuojantys žmonės daug rečiau serga žarnyno ligomis.
Papildykite virškinimo fermentų atsargas
Lengvinančių virškinimą fermentų galima gauti su šviežiu augaliniu maistu. Valgykite kuo daugiau žalių daržovių, vaisių arba papildyti savo mitybą virškinimo fermentais (geriausiai augaliniais), kurių galite įsigyti maisto papildų forma.
Pasirūpinkite savo žarnyno mikrobiota
Gerųjų bakterijų žmogaus organizme yra apie 2 kilogramus. Iš viso yra daugiau nei 500 skirtingų gerųjų bakterijų rūšių, plačiausiai žinomos – bifidobakterios ir laktobacilos. Labai svarbu palaikyti pakankamą gerųjų bakterijų kiekį žarnyne. Jų balansas gali sutrikti netaisyklingai maitinantis, patiriant stresą, vartojant antibiotikus, su amžiumi bakterijų kiekis natūraliai ima mažėti.
Šiandienis gyvenimo tempas ir nereguliari mityba daugeliui mūsų apsunkina žarnyno veiklą. Tais atvejais, kai jaučiame, jog vertėtų savo organizmą papildyti žarnynui naudingomis medžiagomis, rekomenduotina pamėginti „Lepicol“. Tai natūralios kilmės medžiagų kompleksas lengvai savijautai, kurio sudėtyje yra:
- balkšvųjų gysločių luobelės – itin švelnaus poveikio maistinės skaidulos ir daug vandens sugeriančios skaidulos, ypač naudingos kai viduriai yra linkę užkietėti. Sudėtyje yra ir inulino – tai dar viena maistinių skaidulų rūšis, gaunama iš cikorijų;
- pieno rūgšties bakterijos – natūraliai žarnyne gyvenančios laktobacilos ir bifidobakterijos;
- augalinės medžiagos virškinimo palaikymui (imbieras, pankolių sėklos, pipirmėtės, papainas, bromelainas).
Maksimalus grynumas – sudėtyje tik natūralios kilmės aktyviosios medžiagos, nėra jokių pagalbinių ingredientų, konservatų ar kitų cheminių priedų!
„Lepicol“ yra maisto papildas. „Lepicol“ – natūralios kilmės medžiagų kompleksas lengvai savijautai!
Tekstas parengtas bendradarbiaujant su UAB Entafarma plius.