Vasarą – jokių nepageidaujamų plaukelių: kaip efektyviai ir saugiai jų atsikratyti?

Ar žinote, kad vasarą plaukeliai ant kūno auga greičiau nei šaltuoju metų laiku? Ar ilsėdamiesi paplūdimyje, ar dirbdami biure trokštame atrodyti kuo estetiškiau, tad plaukelių šalinimas tampa varginančia kasdienybe. Yra įvairių būdų – nuo savarankiškai atliekamų procedūrų namuose iki specialistų paslaugų grožio klinikose. Vis tik, prieš renkantis plaukelių šalinimo būdą, verta žinoti, kada tai – tinkamas pasirinkimas, o kada gali atnešti žalos.

Vasarą plaukeliai ant kūno auga greičiau nei šaltuoju metų laiku.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Vasarą plaukeliai ant kūno auga greičiau nei šaltuoju metų laiku.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 29, 2021, 11:44 AM

Netinkamas plaukelių šalinimas gali sukelti uždegimą

Vienas populiariausių ir greičiausių plaukelių šalinimo įrankių – skustuvas. Šis būdas nebrangus, greitas ir paprastas. Vis tik toks plaukelių šalinimo būdas nėra ilgalaikis ir jį tenka kartoti kone kasdien.

Be to, jis gali būti ir žalingas, jei nežinoma ir nesilaikoma kelių pagrindinių taisyklių. Viena svarbiausių – negalima skusti plaukų prieš jų augimo kryptį. Jei šios taisyklės nėra paisoma, plaukeliai gali įaugti, odą gali išberti, o vėliau išsivystyti ir uždegimas.

Kitas populiarus būdas – depiliacija. Šis būdas gali būti atliekamas ir grožio specialistų, ir jūsų pačių. Esminis depiliacijos pliusas – su šaknimis išrauti plaukeliai atauga lėčiau, o jie patys būna gerokai minkštesni ir švelnesni nei šalinant juos skustuvu.

„Vis tik ir šis būdas neatneša ilgalaikių rezultatų – procedūrą reikia kartoti vieną ar kelis kartus per mėnesį, o atliekant depiliaciją namuose galima pažeisti odą – pavyzdžiui, nusideginti ją vašku, naudojant depiliacinius kremus gali prasidėti alerginės reakcijos, o šalinant plaukus prieš jų augimo kryptį jie gali įaugti į odą“, – įspėja prekybos centro internete „Varlė.lt“ specialistė Ina Gadeikienė.

Iš esmės šie plaukelių šalinimo būdai tinka tuo atveju, jei norima sutaupyti ir dažna, daug laiko reikalaujanti odos priežiūra nevargina. Vis dėlto reiktų nusiteikti, kad vasarą plaukelius skusti ar depiliuoti gali reikti dažniau nei įprastai, mat šiltuoju metų laiku jie auga greičiau.

Norint kuo įmanoma labiau apsisaugoti nuo galimo odos išsausėjimo, sudirgimo ir alergijos, verta apsirūpinti odą drėkinančiais kremais ir kūno šveitikliais.

Lazerinės epiliacijos dėka apie neestetiškus plaukelius galite pamiršti ilgam

Alternatyva trokštantiems ilgalaikių plaukelių šalinimo rezultatų – lazerinė epiliacija. Nors dar visai neseniai tokias procedūras galima buvo atlikti tik kosmetologų kabinetuose, šiandien efektyvias nepageidaujamų plaukelių šalinimo procedūras galima darytis ir namuose, pasirinkus tinkamą fotoepiliatorių. Pasak specialistės, naudojimasis jais nereikalauja ypatingų žinių, įgūdžių, taip pat nėra skausminga procedūra ir apsaugo odą nuo išsausėjimo ar sudirgimo.

Fotoepiliatoriuje įtaisyta lempa apšviečia nedidelį odos plotą, o jos skleidžiama šviesa yra skirtingo ilgio bangų spektras. Šias bangas sugeria plaukų folikulai, kurie dėl to tampa pažeidžiami ir slopina plaukelių augimą, todėl plaukeliai iškrenta arba sulėtėja jų ataugimo procesas. Šią procedūrą reikia atlikti kelis kartus, o vėliau apie nemalonius plaukelius galima pamiršti visą likusią vasarą ir ilgiau.

Į kokias fotoepiliatoriaus savybes būtina atkreipti dėmesį?

Pasak I. Gadeikienės, renkantis fotoepilatorių reikėtų nepamiršti, kad kiekvienas žmogus turi skirtingą odos ir plaukų spalvą ir į tai būtina atsižvelgti pritaikant skleidžiamų šviesos blyksnių intensyvumą: jeigu jis bus per silpnas, nematysite jokių rezultatų, o esant per stipriems blyksniams, procedūra gali būti skausminga.

„Geriausiai rinktis tokį fotoepiliatorių, kuris turi odos atspalvio jutiklį. Šis jutiklis padeda parinkti tinkamą šviesos blyksnių intensyvumą. Taip pat reikia nepamiršti, kad negalima apšviesti odos tose vietose, kur yra strazdanos ar apgamai ir prietaisas neturėtų būti naudojamas turint šviesius ar žilus plaukus. Fotoepiliatoriai efektyviau veikia plaukus, kuriuose yra daugiau melanino pigmento“, –tikina specialistė.

Taip pat verta išsiaiškinti, kokios yra išsirinkto fotoepiliatoriaus modelio bazinės apsaugos priemonės, apsaugančios nuo naudojimo klaidų. Pagrindinė fotoepiliatorių apsaugos priemonė yra integruota UV apsauga, kuri saugo akis, o specialus dviejų funkcijų odos tipo jutiklis atpažįsta odos tipą ir automatiškai pritaiko šviesos intensyvumą bei apšvietimo laiką pagal odos spalvą.

Svarbu pažymėti ir tai, kad šiuolaikiniai fotoepiliatoriai turi oranžinius ir raudonus filtrus, kurie sugeria mėlynus, žalius ir geltonus UV spindulius, praleisdami tik efektyvius ir saugius šviesos spindulius.

Renkantis fotoepiliatorių, siūloma pasidomėti įvairiais gamintojų atliktais testais ir tyrimais. Rekomenduojama rinktis tuos IPL epiliatorius, kurių gamintojai atlieka efektyvumo ir saugumo klinikinius tyrimus bei turi sertifikatus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.