Tačiau nedaugelis kalba apie arbūzo žievės naudą sveikatai, rašė naturalcureshouse.com.
Kai kurios Pietų Azijos valstybės bei tam tikros valstijos JAV baltą arbūzo žievės dalį gana dažnai naudoja salotose.
Tokį vartojimą skatina itin didelė jos nauda sveikatai.
Joje gausu vitaminų A, B6 ir C bei tokių mineralinių medžiagų kaip magnis, cinkas ir kalis. Jų dėka jausitės žvalesni.
Be to, galima rasti ir likopenų – itin vertingų antioksidantų, apsaugančių jaunystę ir skatinančių imuninės sistemos atsaką į įvairias ligas.
Kai kurie mokslininkai netgi tikina, kad apie 95 proc. arbūzo vertės yra būtent baltoje žievės dalyje.
Žalia, kieta arbūzo žievės dalis yra turtinga amino rūgštimis – joje randamas citrulino malatas yra naudingas raumenų sveikatai, padeda greičiau augti jų masei.
Taip pat joje gausu skaidulų, todėl greičiau krenta svoris.
Citrulino malatas tap pat yra žinoams dėl savo raminančių, alkį mažinančių savybių. Jis taip pat skatina imuninės sistemos veiklą.
Kadangi ši žievės dalis neturi skonio, geriausia ją susmulkinti ir sudėti į salotas. Taip pat jas galima dėti į žaliuosius ar vaisių kokteilius.
Turinys pirmą kartą publikuotas 2017 metų birželio 16 dieną.