Torto forma suteikia žaismingumo ar net iškilmingumo, tačiau tokią mišrainę galima sluoksniuoti ir į taures, dubenėlius – kur tik patogu.
„Kaip sluoksniuosime ingredientus, nėra labai svarbu, juos galima mėginti ir kaitalioti, ragauti su kitomis daržovėmis ar kitokia mėsa.
Čia puikiai tinka rūkyta vištiena, skonio nesugadina ir lašišų ikrai – tuomet juos viršuje dedu ant kiaušinių, o burokėliai keliauja į apačią.
Išmonė – kiekvienos šeimininkės reikalas. Man ši mišrainė – šaltojo sezono perliukas, niekada jos nedarau vasarą.
Primena silkę pataluose, kurią labai mėgstu. Kai lauke šalta, majonezas ir viskas, kas yra jo pataluose, man idealu“, – šypsojosi Natalija.
Reikės:
virtų bulvių
virtų morkų
virtų burokėlių
parūkytos vištienos ar kitokios mėsos
tarkuoto fermentinio sūrio
virtų kiaušinių
majonezo
Virtas bulves, morkas, burokėlius ir kiaušinius sutarkuojame burokine tarka. Torto formoje (ar kitame inde) sluoksniuojame daržoves, sūrį, mėsą, kelis kartus tarp sluoksnių užtepame majonezo. Bent porą valandų palaikome šaldytuve ir ragaujame. Skanaus!
Parengė Laura Bulvydė.