Į Vilniaus „Imperial Hotel & Restaurant“ restoraną sugužėjo ne tik geriausi šefai, bet ir elegantiškai pasipuošę, kurie mėgavosi išskirtiniu jūros maistu.
Iš anksto užsiregistravę šalies žinomi virtuvės šefai, virėjai profesionalai bei virtuvės aistruoliai – net 6 dalyviai ne tik turi patirties patiekti austres, bet ir jas atidaryti greitai, švariai bei jas konceptualiai paruošti gurmanų vertinimui, pateikiant austres naujų skonių žaisme.
Kompetentinga renginio komisija dalyvius vertino ir laimėtojus išrinko dvejose kategorijose: kuo trumpesnis laikas, per kurį išgliaudoma 24 vnt. šviežių austrių, gliaudymo profesionalumas – technika ir kokybė, patiekalo iš 6 austrių pateikimas – originalumas ir ingredientų suderinamumas.
Į tradicija pavirtusią šventę kviestiniai svečiai mielai renkasi kiekvieną rudenį ir gausiai vašinasi austrėmis.
Apie austres galima kalbėti daug, daug ir knygų bei straipsnių jau parašyta, tačiau tai yra produktas, kurį kartą „prisijaukinus“, jau nebegali be jo gyventi. Tą žino ir kiekvieną dieną patiekia įvairių rūšių austres penkių žvaigždučių viešbutyje „Imperial Hotel & Restaurant“ įsikūręs to paties pavadinimo restoranas bei jam priklausantis baras „California Bar & Restaurant“.
Ši vieta bene pirmoji Lietuvoje prieš daugelį metų įtraukusi į kasdienį meniu įvairių rūšių austres lepina vilniečius, viešbučio ir miesto svečius tiek šviežiomis austrėmis, tiek patiekalais, kuriems akomponuoja austrės.
Pasibaigus Austrių Gliaudymo Čempionatui svečiai buvo kviečiami vakarienės, kurios metu buvo patiekiama: pasitikimui – austrė juodajame šokolade su čili pipirais ir jūros druska, Aperitif – austrė su geltonųjų pomidorų Bloody Mary ir upėtakio ikrais, šaltas užkandis – austrių ir jūros šukučių ceviche su avokado, laimo ir kalendrų cappuccino, karštas užkandis – užkepta austrė Filo tešlos riešutėyje su meškinio česnako ir Cajun padažu bei Reggiano parmenzano sūriu, amuse bouche – namų gamybos šampano šerbetas, pagrindinis patiekalas – Sablefish su sraigėmis, špinatų piure ir austrių salsa verde padažu, vakarienę vainikuos specialiai Austrių Gliaudymo Čempionatui kurtas tortas su brendyje mirkyttomis trešnėmis ir praline traškučiais.
LVRA ir Austrių akademija džiaugiasi galėdami sukviesti austrių gliaudymo profesionalus, mėgėjus ir, žinoma, austrių skanautojus į jau daugelį kartų tarptautinės komisijos vertinimu pripažintą svetingiausiu viešbučiu Lietuvoje ir į Imperial restoraną, kuris yra vienintelis Lietuvoje premium klasės restoranas, laimėjęs World Luxury Restaurant Awards.
Taip pat „Imperial Hotel & Restaurant: pelnė aukščiausius apdovanojimus „World Luxury Awards“ konkurse: Penkių žvaigždučių plius Imperial Hotel & Restaurant pripažintas viena geriausių apgyvendinimo vietų Lietuvoje, bei gavo svetingiausiojo Vilniuje titulą.
Prestižiniai pasauliniai prabangos apdovanojimai, šiaurės Europos ir Baltijos regionuose laimėjęs „World Luxury Awards 2023“ Imperial Hotel & Restaurant vainikavo prabangos ir kokybės įkūnijimu pasaulinėje svetingumo industrijoje. Viešbutis ir restoranas Imperial, tapęs prabangos ir neprilygstamo aptarnavimo simboliu, pelnė aukščiausius apdovanojimus tiek viešbučio, tiek restorano kategorijose, taip įtvirtindamas savo, kaip pasaulinio lygio vietos išrankiems keliautojams ir gurmanams, statusą.
Viešbutis Imperial įsikūręs pačioje Vilniaus, pulsuojančios Lietuvos sostinės, širdyje, dvelkia nesenstančia elegancija ir rafinuotumu. Turtingą istoriją, siekiančią XVI amžių, turinčiame viešbutyje istorinis žavesys sklandžiai derinamas su šiuolaikiniais patogumais, todėl svečiams siūloma išties svaiginanti prabangaus gyvenimo patirtis. Viešbutis sukaupęs ilgametę patirtį organizuojant ne tik „Luxury Catering“ ir privačius renginius, bet ir aukščiausio lygio delegacijų priėmimus. Imperial premium klasės restoranas yra viena iš nedaugelio vietų Lietuvoje, kuri žinoma dėl didelio užsienio įžymybių, pramogų, mados, verslo ir politikos pasaulių dėmesio. Tai – neįkainojama patirtis, kuri praverčia organizuojant kiekvieną renginį.
Viešbutyje įsikūręs restoranas Imperial, kuriame svarbiausia – kulinarinis meistriškumas. Restoranas, kuriam vadovauja virtuvės meistrų komanda, kviečia į gastronominę kelionę su išskirtiniu meniu, kuriame puikuojasi populiarūs prabanga dvelkiantys patiekalai, kaip foie gras, šviežios austrės iš Prancūzijos pakrančių, jautienos didkepsniai su riebiosiomis ančių kepenėlėmis ar desertai, Kiekvienas patiekalas – nuo naujoviškų tradicinių lietuviškų patiekalų iki tarptautinių kulinarinių malonumų – yra preciziškai sukurtas šedevras.
„World Luxury Awards“ pripažinimas – tai visos viešbučio ir restorano Imperial komandos atsidavimo ir sunkaus darbo įrodymas. Generalinis direktorius Olegas Vasinas padėkojo už prestižinius apdovanojimus: „Mums didelė garbė būti pripažintiems World Luxury Awards. Šis laimėjimas nebūtų įmanomas be nepalaužiamo mūsų komandos įsipareigojimo pranokti svečių lūkesčius ir suteikti nepamirštamų įspūdžių.“
Šiaurės Europos ir Baltijos regionuose laimėjęs „World Luxury Awards“ apdovanojimai, žinomi dėl griežto vertinimo proceso ir griežtų kriterijų, yra prabangaus svetingumo sektoriaus meistriškumo etalonas. Laimėjimas tiek viešbučio, tiek restorano kategorijose yra nepaprastas viešbučio ir restorano Imperial pasiekimas, įtvirtinantis jo, kaip pasaulinio prabangių kelionių ir restoranų lyderio, pozicijas.