Briuselyje vykusiame susitikime D. Nausėdienė demonstravo nepriekaištingą stilių: puošėsi madingai

2024 m. spalio 23 d. 17:39
Lrytas.lt
Praėjusią savaitę pirmoji šalies ponia Diana Nausėdienė (60 m.) lankėsi Briuselyje. Ten ji susitiko su Europos Vadovų Tarybos (EVT) pirmininko Charlesio Michelio žmona Amélie Derbaudrenghien Michel. Šiam susitikimui pirmoji šalies ponia ruošėsi atsakingai ir pasirinko iki detalių apgalvotą įvaizdį.
Daugiau nuotraukų (6)
Diana Nausėdienė puošėsi šį rudenį madingos burgundiškos spalvos kostiumėliu prie kurio priderino tokios pačios spalvos delninę ir batelius.
Susitikimo metu, kaip teigiama Lietuvos prezidento kanceliarijos pranešime, buvo aptartas pirmosios ponios vizitas Ukrainoje bei rugsėjo 12 dieną Kijeve vykęs ketvirtasis pirmųjų ponių ir ponų aukščiausio lygio susitikimas, kurį organizavo Ukrainos pirmoji ponia Olena Zelenska.
D. Nausėdienė jame dalyvavo asmeniškai, Amélie Derbaudrenghien Michel išreiškė palaikymą Ukrainai savo vaizdo žinutėje – kaip ir dalies kitų valstybių pirmosios ponios.
Susitikimo metu pirmoji ponia akcentavo, kad Ukrainai būtina skubi humanitarinė parama prieš ateinant žiemai.
„Pastaruoju metu Rusijos atakos Ukrainos gilumoje prieš civilinę infrastruktūrą tapo reguliarios ir masinės. Būtina stiprinti Ukrainos oro gynybos pajėgumus, kad būtų apsaugoti civiliai ir civilinė infrastruktūra. Iki šios dienos net 80 proc. energetinės infrastruktūros sunaikinta, ukrainiečių laukia labai sunki žiema, todėl būtina skubi humanitarinė parama Ukrainai, įskaitant paramą energetikos sektoriui“, – sakė D. Nausėdienė.
Susitikime taip pat kalbėta apie šiemet rugsėjo 23 dieną Niujorke vykusį 79-osios Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos aukšto lygio renginį „Saugi vaikų ateitis: nauji iššūkiai minkštajai galiai“, kurį inicijavo tarptautinė pirmųjų ponių ir ponų platforma. Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija buvo viena iš šio renginio organizatorių.
Pirmoji ponia su EVT pirmininko sutuoktine taip pat aptarė artėjantį Lietuvos pirmininkavimą Europos Sąjungos Tarybai 2027 metais.
„Tai bus jau antrasis Lietuvos pirmininkavimas ES. Mes turime patirties organizuojant didelius tarptautinius renginius, taip pat ir skirtus šalių lyderių sutuoktiniams ir partneriams, geriausias pavyzdys – programa NATO valstybių lyderių sutuoktiniams ir partneriams NATO viršūnių susitikimo Vilniuje metu 2023 metų liepą.
Tokie renginiai labai svarbūs Lietuvai, norime juos išnaudoti tiek skleidžiant žinią apie mūsų šalį, jos istoriją, kultūrą, šiuolaikiškumą ir pažangą, tiek stiprinant neformalų minkštosios galios tinklą ir jo veikimo lauką“, – sakė D. Nausėdienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.