Buvusi manekenė Asta Muralytė Druskininkų bažnyčioje apsipylė ašaromis: „Graudino širdį“

2024 m. spalio 15 d. 07:06
Kiekvieną savaitę „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“ žinomiems žmonėms užduoda trumpus, tačiau intriguojančius klausimus.
Daugiau nuotraukų (6)
Šį kartą dar nežinomais atsakymais pasidalijo grožio konkursų laureatė, buvęs modelis, Mados terapijos butiko įkūrėja Asta Muralytė (47 m.).
– Jūsų diena neprasideda be...
– Be stiklinės šilto vandens su citrinos sultimis ir dėkingumo jausmo.
– Kas jus labiausiai gąsdina?
– Nenoriu skleisti blogų minčių, bet vienas labai gąsdinančių dalykų yra karai Žemėje ir žmonių godumas paverčiant karą pajamų šaltiniu.
– Iš kur semiatės įkvėpimo?
– Įkvėpimo semiuosi iš gamtos, tylos, knygų, filmų, kelionių, sporto, pokalbių iš širdies į širdį, parodų, spektaklių, gražios aplinkos, įsiklausydama į save.
– Kas labiausiai pykdo?
– Labiau noriu fokusuotis į tai, kaip pykčio energiją paversti sprogstamąja jėga tikslams pasiekti. Pyktis, kaip žinoma, labiausiai kenkia tam, kuris pyksta. O dabar madinga mokytis mylėti ir gerbti save. Labai gera tendencija.
– Gražiausias išgirstas komplimentas?
– Aš už tai, kad žmonės vieni kitiems kuo dažniau sakytų komplimentus, nes tai nuteikia gerai tiek jį sakantį, tiek gaunantį. Kažkodėl pas mus tai nėra populiaru. Kritika labiau priimtina. Bet viskas keičiasi. Komplimentus reikia mokėti ne tik sakyti, bet ir priimti. Vertingiausi – nuoširdūs komplimentai.
– 3 dalykai, be kurių negalėtumėte gyventi?
– Galėčiau gyventi be daugelio dalykų. Bet linkiu visiems ir sau gausos ir meilės!
– 3 žodžiai, geriausiai jus apibūdinantys?
– Nuoširdžiai nežinau, kaip trimis žodžiais save apibūdinti. Labai daug vaidmenų ir skirtingos veiklos šiame gyvenimo periode.
– Geriausios atostogos buvo...
– Atostogos yra atostogos! Jos visos geros, jeigu atsitinka reikiamoje vietoje reikiamu laiku. Nelabai gerai, jeigu atostogos priverstinės – dėl perdegimo ar ligos. Visos kitos atostogos savaip geriausios.
– Kur slypi laimė?
– Laimė slypi dieviškoje meilėje, degančioje žmogaus širdyje, gebančioje nušviesti kitus. Tikrai sutikote tokių žmonių, kurie lyg aukso dulkėmis nupūsti. Didelė laimė tokiu žmogumi būti ir dar didesnė laimė tokį žmogų sutikti!
– Pats beprotiškiausias dalykas, kurį esate padariusi dėl meilės?
– Beprotiškiausias dalykas, padarytas dėl meilės... Man neskamba. Meilė – šviesos, kūrybos, gėrio energija. Beprotiškumas būdingas bepročiui. Čia jau visiškai kita istorija.
– Gražiausias vaikystės prisiminimas?
– Šviesus vaikystės jausmas man asocijuojasi su jūros bangų ošimu, įkaitusio kopų smėlio ir pušų kvapu, žydru dangumi.
– Koks buvo pirmasis jūsų darbas?
– Kai dar mokiausi vidurinėje mokykloje, vasaromis reikėdavo atlikti dviejų savaičių praktiką. Aš įsidarbinau reklamos agentūroje. Interneto tada dar nebuvo. Bet buvo tokia labai stora knyga – katalogas, kuriame įmonės pirko reklaminį plotą. Aš visada mylėjau žmones, mokėjau bendrauti, turėjau savybę įžvelgti, kas labiausiai reikalinga žmogui šiuo metu. Per dvi praktikos savaites pardaviau tiek reklaminio ploto, kiek per mėnesį neparduodavo patyrę darbuotojai.
– Kokia mėgstamiausia jūsų spalva?
– Spalvų pasaulis toks magiškas ir platus, kad neįmanoma išskirti vienos mėgstamos spalvos.
– Geriausia vieta Lietuvoje?
– Lietuva – nuostabaus grožio šalis! Kuo daugiau po Lietuvą keliauju, tuo labiau ją įsimyliu! Šią vasarą daug laiko praleidžiu keliaudama po savo šalį. Savo instagramo ir feisbuko istorijose dalinuosi užfiksuotais vaizdais. Tikrai negalėčiau išskirti vienos vietos.
– Kas jus gelbėja nuo rutinos?
– Rutinoje reikia įžvelgti teigiamus dalykus. Tam tikra prasme ji man suteikia stabilumo jausmą. Tai lyg meditacijos forma, nes tuos pačius dalykus darai kiekvieną dieną. Kai „iššauna saugikliai“, geriausia terapija pripildyti gyvenimą naujų spalvų ir patirčių tampa kelionės.
– Geriausias išgirstas patarimas?
– Geras patarimas – dovana. Esu labai dėkinga už šias dovanas.
– Kada pastarąjį kartą verkėte?
– Neseniai užsukau į Druskininkų bažnyčią. Stebėjau šeimą: du maži vaikučiai degė žvakes. Tas jų susikaupimas, gerumas, sielų tyrumas graudino širdį.
– Ko labiausiai savyje nemėgstate (mėgstate)?
– Formavausi tokiu laiku, kai mokėti kritikuoti save buvo vertybė. Dabar mokausi matyti savo gerąsias savybes ir už jas save pagirti.
 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.