Paaiškėjo, kada Paryžiaus mados savaitėje sužibėjusius J. Statkevičiaus derinius išvys lietuviai

2024 m. spalio 14 d. 22:33
Paryžiaus mados savaitės audinyje buvo išsiuvinėtas ir Lietuvos vardas. Prancūzijos sostinėje savo kolekciją pristatė dizaineris Juozas Statkevičius (55 m.).
Daugiau nuotraukų (18)
Paryžiuje dizaineris debiutavo prieš 24 metus – 2000-ųjų vasarą. Kaip teigė garsiausias Lietuvos mados kūrėjas, apie savo darbų pristatymą šiame nesibaigiančios meilės mieste jis galvojo nuo praėjusių metų.
Naujoji 2025 metų pavasario ir vasaros kolekcija pristatyta istorinio cirko „Cirque d’Hiver Bouglione“ salėje. Magijos įpūtė šioje erdvėje skambėjusi žaisminga, mintimis į cirko artistų pasirodymus nukelianti muzika. Tarp šou modelių – ir Julija Vosylė, kuri pirmą kartą J.Statkevičiaus kolekciją demonstravo prieš 17 metų.
„Tradicija išlieka. Kai leidžia laikas ir jėgos, visada palaikau Juozą“, – teigė ji.
Pakyla manekenai žengė pasipuošę dizainerio mėgstamais juodos ir baltos spalvų deriniais.
Nors daugiausia įvaizdžių buvo skirti moterims, pasitaikė ir keletas vyriškų derinių. Kolekcijoje netrūko įspūdingų galvos apdangalų ir blizgučių. Modernumo įvaizdžiams suteikė juodos latekso tamprės ir tokie pat batai.
Dizainerio darbų pristatymo nepraleido žinomi Lietuvos žmonės: J.Statkevičiaus kūriniais dažnai besipuošianti verslininkė, nuomonės formuotoja Daina Bosas ir jos dukra Maria Randers, floristikos meistras Mantas Petruškevičius, verslininkė Reda Karosienė, modelis Svetlana Griaznova ir kiti.
Čia pasirodė ir ištikimiausia kūrėjo gerbėja ir palaikytoja – jo mama Vanda Statkevičienė.
Užkulisiuose J.Statkevičiaus bičiulių laukė dar vienas lietuviškas akcentas – šakotis.
Kolekcijos pristatymas Paryžiuje – ne vienintelė galimybė išvysti šiltajam sezonui skirtus dizainerio kūrinius. Lapkričio 15-ąją kolekciją gyvai galės pamatyti ir Lietuvos žiūrovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.