Stilingos vilnietės domėjosi šio sezono grožio tendencijomis: atskleidė, kas bus madinga

2024 m. spalio 7 d. 13:42
Šešis šimtus metų skaičiuojantis Stiklo kvartalas – galbūt nedidelė Vilniaus dalis, tačiau ir praeityje, ir dabar kultūriškai išties svarbi – gyvenimas Stiklių gatvėje verda ir vilniečius bei miesto svečius nuolat džiugina įspūdingais dekorais ir vykstančių renginių gausa. Šį kartą bičiulius, klientus ir grožio naujienoms neabejingus žmones į vakarėlį bei Lietuvos kūrėjų vienos dienos mugę pakvietė grožio salono „Safyra Studio“ įkūrėja Brigita Bačkytė.
Daugiau nuotraukų (55)
Renginyje apsilankę žmonės mėgavosi rankų SPA procedūromis, puošė kūnus tatuiruotėmis bei susipažino su veganiška rankų darbo CBD kosmetika, Lietuvoje gaminamomis žvakėmis ir namų kvapais, rankų darbo sidabro juvelyrika ir itališko apatinio trikotažo stendu. Nors susitikimo vakarėlį Brigita Bačkytė surengė savo gimtadienio dieną, tačiau pasveikinti atvykusius svečius vaišino ne tik gimtadienio tortu ar burbuliukais – jiems buvo pristatytos ir šį sezoną dominuojančios manikiūro bei makiažo tendencijos.
„Manikiūro tendencijų topuose rudens ir žiemos sezonu išlieka metalinis blizgesys, chromas ir glazūros efektą sukuriantys įtrinimai – aukso, perlo ir vario atspalviai. Šiemet, kaip niekada anksčiau, bus populiarūs 3D nagų dizainai ir iškilios metalizuotos detalės.
Taip pat madingi tamsūs ir giliai sodrūs atspalviai, juodos, tamsiai mėlynos, tamsiai žalios ir, žinoma, burgundiško vyno spalvos. Kita kryptis – natūralumas: išlieka populiarūs natūralūs, žemės atspalvių tonai bei skaidrūs lakavimai, kurie savo blizgesiu pabrėžia natūralų nagų grožį.
O kalbant apie formas ir ilgius, aktualiausi trumpi, kvadrato formos nagai, na, o ilgį mėgstančios šį sezoną turėtų rinktis migdolo formos nagus. Kiekvienai pagal skonį, tačiau aš kviečiu išmėginti įspūdingus metalizuotus dizainus, kurie šį sezoną atstos juvelyriką“, – pasakojo nagų ir makiažo grožio studijos įkūrėja B. Bačkytė.
Kalbant apie makiažą, grožio specialistė pasakoja, kad išlieka populiarus no makeup makiažas, kai, minimaliai maskuojant ir akcentuojant natūralų spindesį, sukuriamas sveikos odos vaizdas.
Kita šio sezono tendencija – ryškiai raudonos arba tamsios – slyvų, vyšnios ar net juodos spalvos – lūpos, įvaizdžiui suteikiančios dramatiškumo ir elegancijos. Taip pat, kaip ir manikiūre, makiažo tendencijų topuose dominuos blizgesys ir metališkumas.
Madingas ir skaistalų aplikavimas, kuomet skruostams ir nosiai suteikiama šaltai rožinė ar net raudona spalva – veidas tarsi po pasivaikščiojimo šaltyje. Na, o akims grožio studijos įkūrėja pataria rinktis žemės spalvas ir tikina, kad šį sezoną ypatingai madingi bus bronziniai, auksiniai ir molio tonai bei priduria, kad mėgstančios akių pravedimą gali drąsiai leistis į eksperimentus, mat madingi mėlynos, žalios, burgundiško vyno ir net violetiniai pravedimai.
Vos prieš metus įsikūrusi nagų ir makiažo studija garsėja dėmesiu klientams ir užsienyje ypač populiariu keturių ar šešių rankų servisu – kuomet vienu metu klientams atliekamas ir manikiūras, ir pedikiūras bei tvarkomi antakiai ir blakstienos, taip prisitaikant prie šiandieninio, nuolat skubančio kliento poreikių. Tiesa, salono savininkė Brigita tikina, kad norint džiaugtis dailiomis rankomis, vien procedūrų salone nepakaks.
„Atvėsus orams, rankoms reikalinga intensyvesnė priežiūra, nes sausas oras ir šaltis tikrai dirgina odą, ypač kai greitai ir stipriai kinta oro sąlygos iš šilto oro į šaltą ir atvirkščiai – oda tampa sausesnė, šiurkštesnė, pažeidžiamesnė, atsiranda paraudimai, todėl rankoms ir pėdoms rekomenduoju reguliariai atlikti odos šveitimą – taip pašalinsite negyvas odos ląsteles ir paruošite odą geresniam produktų pasisavinimui.
Taip pat nepamirškite, kad ypač intensyviai drėkinantys kremai, kuriuos naudojame vasarą, visai netinka naudoti atvėsus orui – jie neturi apsauginio barjero. Šaltuoju sezonu rinkitės maitinantį poveikį turinčius produktus, tokius, kurie savo sudėtyje turėtų taukmedžio sviesto, lanolino, silikonų – jie padės sukurti barjerą apsaugai nuo šalčio ir užrakins drėgmę kaip apsauginė plėvelė.
Taip pat labai svarbu kremu rankas tepti bent 30 minučių prieš išeinat, kad ingredientai spėtų įsigerti ir maksimaliai apsaugotų nuo permainingų oro sąlygų. Galite rankas ir pėdas kartą per savaitę po vonios palepinti kaukėmis bei serumais su argano ar migdolų aliejais. Ir, žinoma, nepaisant koks sezonas, visada rekomenduoju naudoti odelių aliejuką – jis pamaitina nago plokštelę ir odą aplink nagus, todėl ir manikiūras ilgiau atrodo gražus bei tvarkingas“, – šventinio vakaro metu patarimais dalijosi B.Bačkytė.
StiliusMadatendencijos
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.