Oficialioje Niujorko mados savaitėje debiutavo Lietuvių dizainerė Aistė Hong

2024 m. rugsėjo 16 d. 10:24
Lietuvoje gimusi ir užaugusi, Niujorke gyvenanti dizainerė Aistė Hong debiutavo ir, rugsėjo 6d. , vienoje seniausių ir prestižiškiausių Manheteno vietų - The Harmonie Club, pristatė savo pirmąją Pavasaris/Vasara 2025 kolekciją. Šis itin laukiamas kolekcijos pristatymas tapo išskirtiniu Niujorko savaitės renginiu, demonstruojančiu unikalią Aistės viziją bei pažangų požiūrį į prabangius kasdienius drabužius.
Daugiau nuotraukų (7)
Aistė Hong savo kolekciją pristatė Niujorko mados savaitėje ir yra pirmoji lietuvė, įrašyta Niujorko Mados Savaitės kalendoriuje. Jos vardas ir kolekcija puikuojasi šalia žymiausių pasaulio dizainerių, kaip Philip Lim, Brandon Maxwell, Prabal Gurung, Jason Wu ir t.t.
Aiste Hong baigė prestižinę Parsono mados dizaino mokyklą 2021 metais ir įkūrė savo vardinį prabangios mados prekės ženklą. Sukurta Niujorke, pagaminta Lietuvoje, kolekcija sujungia modernų moteriškumą ir šiuolaikinį, galią akcentuojantį stilių, suteikdama džiaugsmo pojūtį.
„Moterims, kurioms kuriu, prabangūs drabužiai turi atitikti aukščiausius standartus – jos nori tik geriausio ir neturėtų susitaikyti su niekuo mažiau. Šią kolekciją sukūriau, kad moterys galėtų rengtis ir kaip įmonių vadovės, ir kaip supermodeliai laisvalaikiu, taip pat visus variantus tarp jų,“ – sakė dizainerė. 
Kolekcijos įkvėpimu tapo Aistės vaikystės prisiminimai bei lietuvių liaudies pasaka „Eglė žalčių karalienė“ ir jos skulptūra, kurią Aistė aplankė Lietuvos pajūryje. Ši kolekcija įkūnija meilės, drąsos ir transformacijos idėjas. Drabužiai krinta lengvai, bet netikėtai, primindami Baltijos jūros bangas.
Kolekciją sudaro 19 įvaizdžių, pasižyminčių asimetrinėmis formomis, pailgintais siluetais, jausmingomis klostėmis, netikėtais akcentais ir spalvų blokavimu.
Spalvų paletė prasidėjo šiltais neutraliais tonais, kurie perėjo prie žaliosios citrinos geltonos, šviesiai mėlynos, birios alyvinės, gilios violetinės ir karamelės atspalvių. Aukščiausios kokybės natūralūs itališki šilkai, vilna ir medvilnė suteikia kolekcijai išskirtinę eleganciją.
Kolekcijos pristatymas sulaukė pozityvaus atgarsio tarp Niujorko mados pasaulio atstovų. Ją aprašė pasaulinio lygio žurnalai kaip „Elle” ir „Harper’s Bazaar”, o  kolekcijos nuotraukos ir vaizdo įrašai yra rodomi oficialioje Niujorko mados savaites publikacijoje. 
Tarp 230 išskirtinių svečių, kolekcijos pristatyme dalyvavo iš Lietuvos kilusi, Niujorke gyvenanti modelis Svetlana Griaznova, lenkų modelis Katja Zwara, nuomonės formuotojas ir „Fashion Week Online” tarptautinis mados direktorius Chris Lavish, „Britu Mados Tarybos” konsultantas Vikram Menon, aktorė Fernanda Sosa ir kiti.
Niujorkasmados savaitėKolekcija
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.