Tada ir dabar: kaip per ketvirtį amžiaus pasikeitė balerinos Rūtos Jezerskytės gyvenimas?

2024 m. rugsėjo 4 d. 07:20
Lrytas.lt
Kiekvieną savaitę „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“ apžvelgia keletą prieš daugiau nei dešimtmetį išleistų viršelių, ant kurių – garsūs veidai. Kaip per visus šiuos metus keitėsi herojų gyvenimas?
Daugiau nuotraukų (9)
1999
Balerinos Rūtos Jezerskytės (46 m.) fotografija puošė 1999 m. kovo 26 d. „Stiliaus“ viršelį. Tais pačiais metais gavusi darbo pasiūlymą R.Jezerskytė išvažiavo į Amsterdamą ir pradėjo dirbti Olandijos nacionalinio teatro baleto trupėje.
„Balerinos darbas labai sunkus. Tam reikia daug jėgų. Iškart po spektaklio nejaučiu nuovargio, bet kitą dieną visas kūnas būna kaip švininis, vos pakrutu“, – tuomet pasakojo Rūta.
R.Jezerskytė – ypač reta viešnia Lietuvoje. Savo namais ji vadina Amsterdamą, kur su vyru italu Massimo Banfi augina tris vaikus ir iš esmės pakeitė savo darbą ir gyvenimą.
Jos specializacija – sporto medicina. Baigusi fizioterapijos bakalauro studijas Rūta paskui pradėjo sporto fizioterapijos magistro studijas. Tuo pat metu dar studijavo ir osteopatiją.
„Dirbu ir kaip sporto fizioterapeutė, ir kaip osteopatė. Turiu du verslus ir nuosavą fizioterapijos kliniką. Esu užsisukusi darbuose.
Aš tikrai gavau galimybę nugyventi ne vieną, o du gyvenimus. Du visiškai skirtingus gyvenimus. Jie abu labai įdomūs. Bet nepabėgsi nuo baleto, nesvarbu, kokį darbą dirbtum. Kad ir kaip norėtum nuo jo pabėgti, jis vis tiek pasilieka su tavimi. Jei tektų sugrįžti į tolimą praeitį, turbūt vėl pradėčiau nuo šokio“, – neseniai sakė moteris.
2014
Manekenė Svetlana Griaznova (50 m.) prieš dešimtmetį „Stiliui“ atviravo, kad laiką jai kur kas smagiau leisti su vaikais savo fermoje nei ant podiumo.
„Šeima yra mano karjera. Nors modeliu galima dirbti ir iki septyniasdešimties metų, ypač Amerikoje, tiksliai žinau, kas svarbiausia gyvenime“, – sakė Svetlana.
Niujorke (JAV) su šeima – vyru italų kilmės niujorkiečiu gydytoju Angelo Acquista ir vaikais – dukra Alessandra ir dvyniais sūnumis Salvatore bei Nicholu – gyvenimą kurianti Svetlana visada su nekantrumu laukia progos atvykti į Lietuvą, čia pabūti su šeima, aplankyti draugus.
Pernai lapkritį 50-metį paminėjusi manekenė patikino – jokių grožio ir sveikatos paslapčių ji neatskleis, nes jų nėra. Sveikas gyvenimo būdas jai savaime suprantamas, o valgo ji dažniausiai daržoves ir žuvį, kurią labai mėgsta.
Moteriai pasisekė, kad saldumynams yra visai abejinga.
„Neriboju savęs, mėgaujuosi maistu ir niekada nesilaikau jokių dietų. Kasdien mankštinuosi, mėgstu daug vaikščioti ir būti aktyvi, retai sėdžiu ant sofos“, – sakė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.