Išlaužo gimtadienis sukvietė būrį žmonių: mėlynasis kilimas, žymūs atlikėjai ir įspūdingi fejerverkai

2024 m. rugpjūčio 11 d. 15:35
Nutiestu mėlynuoju kilimu žengiantys svečiai, amatininkai, leidę prisiliesti prie lietuvių senovės amatų, tautodailininkai, pristatantys šių dienų kūrinius, didelė muzikinė šventė, leidusi iš arti pažvelgti į geriausius Lietuvoje jaunosios kartos atstovus ir tikra žinomų atlikėjų fiesta vakare – taip atrodė vieno gražiausių Lietuvos miestelių – Išlaužo, esančio Prienų rajone – 280-mečio šventė.
Daugiau nuotraukų (73)
Renginio organizatorius – populiarus atlikėjas ir renginių vedėjas Deividas Dubinovas-DEIVIZO sako, kad išties pavyko sukurti nepakartojamą šventę, kuri visiems jos svečiams ir dalyviams įsimins ilgam.
„Sukūrėme labai daug. Šventė turėjo daug naujovių, kurios, tikiuosi, prigis ir taps tradicija. Viena jų, kuria nepaprastai džiaugiuosi, tai pirmą kartą Išlauže beveik tris valandas vyko respublikinis atlikėjų koncertas – festivalis „Esu Muzikoje“, kuris pritraukė garsiausių vokalų dėstytojų auklėtinius, duetus ir ansamblius iš skirtingų Lietuvos miestų ir miestelių: Vilniaus, Šiaulių, Klaipėdos, Jonavos, Kauno, Alytaus, Kauno, Tauragės, Prienų ir kitų“, – džiaugiasi renginio organizatorius.
Dar viena naujovė ir tikras iššūkis buvo renginio proga. Organizacijos „Jaunimas gali“ atstovas ir Išlaužo šaulių vadas Rolandas Meškauskas šventės metu išsikėlė tikslą: apeiti pėsčiomis visą Išlaužo seniūniją. Taip šventės metu buvo įveiktas net 50 km atstumas, o šis žygis taip pat pretenduoja tapti kasmetine tradicija, siekianti pažinti nuostabų Išlaužo kraštovaizdį.
Pati šventė prasidėjo mėlynojo kilimo ceremonija, kuriuo žengė renginio svečiai ir dalyviai.  Tai – renginio organizatorius, atlikėjas Deividas Dubinovas-DEIVIZO, stilistas Karolis Murauskas, kalbos redaktorius Saulius Damošius, stilistė Inga Petrauskienė, verslininkas Dominykas Jareckas, dekoratorė Vita Mendelienė, atlikėja Dalia Tumosaitė ir daugelis kitų.
Šventinį koncertą pradėjo puikiai visiems žinoma šokių grupė „Meliha“ ir atlikėja, nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos mokytoja – metodininkė, konkurso „Dainų dainelė“ komisijos vertinimo narė Dalia Tumosaitė.
„Išlaužo vasaros šventė yra svarbiausias renginys metuose. Jis pritraukia ne tik mūsų krašto bet ir aplinkinių seniūnijų bei miestų žmones“, – pasakoja Išlaužo seniūnijos kaimų bendruomenės pirmininkė Rima Liorentienė. „Džiaugiamės, galėdami prisidėti prie šventės ir darbais, ir idėjomis, kurias palaiko mūsų nuostabusis renginių organizatorius Deividas Dubinovas-DEIVIZO, taip surengdamas įspūdingas šventes.
Toks nuolatinis bendradarbiavimas visuomet duoda puikius rezultatus: štai praėjusiais metais įgyvendintas dar vienas projektas „Žvejybos tradicijų ir akvakultūros vystymui reikalingų sąlygų gerinimas“: taip Išlauže gimė nuostabus parkas. O šios vasaros šventės metu buvo eksponuojama fotografijų paroda „Žvejo šventė. Mano gyvenimo žuvis‘‘ ir apdovanoti nugalėtojai: fotografijų konkurso dalyviai“, – įgyvendintus projektus vardino Rima Liorentienė.
„Esu laimingas, atradęs šį, Išlaužo kraštą: organizuoju renginius visoje Lietuvoje, tačiau Išlaužas – ta vieta, kuri turi ypatingą trauką. Čia renginių organizatoriumi dirbu jau du metus ir džiaugiuosi, galėdamas darbuotis kartu su skirtingais, talentingais, o svarbiausia – nuoširdžiais žmonėmis.
Didžiuojuosi savo komanda – Išlaužo seniūnijos darbuotojais, bendruomene, seniūnaičiais, visais savanoriais, kurie iki šventės likus dar pusei metų, jau varstė mano kabineto duris, teiraudamiesi, ką ypatingo sukursime šiais metais. Ir nors vasaros šventės Išlauže vyksta kasmet, bet ši šventė – ypatinga – juk Išlaužui 280 metų! Šie skaičiai ir įpareigojo sukurti tokią šventę, kurią prisimintume dar ilgai“, – pasakoja renginio organizatorius Deividas Dubinovas-DEIVIZO, kuris, beje, kartu su kolega Mantu Palažija ir vedė šį prasmingą renginį.
Kai dienos šviesos ėmė gesti, žiūrovus pradžiugino rankų darbo šviesų instaliacija „Vortex“, kurią sukūrė Ugnė Mitigailaitė.
Šventės vakarinėje programoje visų susirinkusiųjų laukė tikra „žvaigždžių fiesta“, kurioje dalyvavo atlikėja Adrina, Mino, Vytenis Alex ir „Show team.
Šventę vainikavo atlikėjo Deivido Dubinovo-DEIVIZO ir šokių studijos „Meliha“ specialiai rengtas šou, kurį papuošė įspūdingi fejerverkai.
GimtadienisIšlaužasŠventė
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.