Į renginį atvyko grožio ir estetikos specialistė Rasa Marozienė, verslininkai Laima ir Nerijus Pačėsos, Kristina ir Povilas Stroliai, NT ekspertė Natalija Martinavičienė, grožio konkursų lauretė, modelis Asta Muralytė su dukra Antuanete, aktorė Lina Bražinskaitė, dizainerė Audronė Bunikienė, TV laidų ir renginių vedėjas Tomas Grigaitis ir kiti.
Vos pravėrus duris, svečius pasitiko itin malonus šveicorius, kuris palydėjo į įspūdingą išskirtinio dizaino terasą, iš urios 360 laipsnių kampu atsiveria kvapą gniaužianti Kauno naujamiesčio ir senamiesčio panorama.
„Norėjome, kad mūsų svečiai pasijustų tikrai laukiami. Todėl nuo pat pirmo žingsnio apgaubėme juos išskirtiniu dėmesiu ir kvietėme tiesiog atsipalaiduoti ir mėgautis malonia susirinkusiųjų draugija bei jaukiu vakaru. Ir taip bus visada“, – sakė L. Šauklys, kuriam tokių renginių metu svarbiausia, kad visi svečiai jaustųsi patogiai ir gerai leistų laiką.
„Puikiai žinau, kokie šiandien visi esame užimti ir kaip skubame. Todėl visada stengiuosi, kad pas mane svečiuose – nesvarbu, namuose ar restorane, visiems būtų jauku, patogu ir skanu. Ypatingą nuotaiką ir atmosferą kuria ne tik maistas, bet ir aplinka – ji turi būti įkvepianti, – bendra erdvė, estetika ir, žinoma, žmonės“, – pridėjo jis.
E. Rutkauskas atskleidė, kad kviestinius svečius vaišino ypač gardžiais, specialiai šiam vakarui pagamintais vieno kąsnio užkandžiais.
„Su komanda paruošėme daug gardžių užkandžių, tarp kurių ir elnienos išpjovos vieno kąsnio sumuštiniai su trumų sviestu bei vytintais pomidorais, ir mano pasididžiavimas, be kurio neįsivaizduoju šios vasaros užsakymų ir kurį jau drąsiai galiu vadinti savo firminiu užkandžiu – avietė, įdaryta žąsų kepenėlėmis (Foie gras)“, – sakė jis.
Paprašius pasidalinti, kokį maistą dažniausiai renkasi kauniečiai, E. Rutkauskas neskubėjo visko apibendrinti ir sakė, kad restoranų svečiai labai skirtingi – vieni mėgsta sočiai ir skaniai pavalgyti, kiti – drąsiai eksperimentuoti, smalsauti ir paskanauti gurmaniškų delikatesų bei nuolat išbandyti ką nors naujo.
Vasarą, ypač, kai karšta, populiariausiųjų sąraše be konkurencijos, pasak jo, įvairios salotos, šalti užkandžiai – tokie kaip karpačio, tartarai, burata. O jei kalbėsime apie karštus patiekalus, vienareikšmiškai karaliauja aštuonkojis. Nes tai – lengvas, nekaloringas, lengvai virškinamas maistas.
Pasiteiravus, kaip tinkamai pagaminti aštuonkojį, E.Rutkauskas atskleidė slaptą receptą, kaip jį ruošia, kad būtų minkštas, sultingas ir gardus. Visa paslaptis – tinkamai išvirti.
„Mes verdame ant labai mažos kaitros (vanduo turi vos virti) 12 min. (0,5 kg). Vandenį pagardiname vynu ir prieskoninėmis žolelėmis“, – tobulo aštuonkojo receptą atskleidė profesionalus virtuvės šefas.
L. Šauklys pataria žmonėms nebijoti mėgautis maistu – nuolat ieškoti naujų, dar neatrastų, įdomesnių skonių ir jų derinių.
„Aš pats labai mėgstu maistą. Ir tikrai moku juo mėgautis. Neturiu išsirinkęs vieno skonio ir nesu prie nieko prisirišęs, nes patinka eksperimentuoti. To linkiu visiems – ieškoti ir mėgautis maistu“, – kalbėjo jis.