Junginėje Karalystėje vieši Japonijos imperatorių šeima: juos pasitikęs princas Williamas turėjo svarbią užduotį

2024 m. birželio 25 d. 22:47
Lrytas.lt
Antradienį Velso princas Williamas (42 m.) oficialiai pradėjo Japonijos imperatoriaus ir imperatorienės valstybinį vizitą Jungtinėje Karalystėje ir savo tėvo, karaliaus Karolio III, vardu pasveikino juos viešbutyje Londone.
Daugiau nuotraukų (5)
Apsirengęs juodu kostiumu ir raudonu kaklaraiščiu, per rytinį susitikimą prieš įtemptą dieną Williamas spaudė ranką imperatoriui Naruhito ir imperatorienei Masako.
Po pasisveikinimo Velso princas kartu su pora karieta keliavo į „Horse Guards Parade“ Londone, kur vyko iškilmingas pasveikinimas su karaliumi Karoliu III ir karaliene Camila.
Panašiai su žmona Catherine Middleton princas vadovavo karališkajam pasveikinimui dar 2023 m. lapkritį valstybinio Pietų Korėjos prezidento vizito metu.
Dėl tęsiamo vėžio gydymo šiose iškilmėse kunigaikštienė nedalyvavo.
Pirmąją imperatoriaus Naruhito ir imperatorienės Masako valstybinio vizito dieną Londone vyko karinės iškilmės, po kurių Japonijos vadovai važiavo karieta per miestą į Bakingemo rūmus.
Ten jie pietavo ir apžiūrėjo su Japonija susijusius karališkosios kolekcijos eksponatus.
Imperatorius ir imperatorienė taip pat apsilankė Vestminsterio abatijoje, kur padėjo vainiką prie Nežinomojo kario kapo ir apžiūrėjo bažnyčią, pridėjo People.com.
Vakare karalius Karolis III ir karalienė Camila kartu su Japonijos imperatoriumi ir imperatoriene vėl susirinko į valstybinį banketą Bakingemo rūmuose.
Diplomatinės vakarienės reikalauja puošnios aprangos, o karališkosios moterys dažnai pasipuošia tiara, todėl karalienė Camila dėvėjo blizgantį galvos papuošalą iš karališkosios juvelyrikos kolekcijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.