„Šimtmečius skaičiuojančios Paryžiaus vakarienių tradicijos – labai unikalios ir atpažįstamos visame pasaulyje. Mūsų kraštuose jos – vis dar mažiau įprastos, nes esame įpratę koncentruotis į maistą bei valgymą.
Atidarydami vasaros terasą, joje atskleidėme visą savo restorano dvasią ir idėją: lėta vakarienė, virstanti patirtimi, kupina gyvybės, pokalbių, juoko, naujų pažinčių, taurių skambesio ir muzikos. Svečius vienam vakarui nukėlėme į Paryžių“, – sako M. Meidus.
Šefo teigimu, nors maistas paryžietiškose vakarienėse nėra vienintelis dėmesio traukos taškas, jis vis tiek išlieka labai svarbus – prancūzai visuomet vertino kokybišką virtuvę. MOTIF svečiai taip pat išbandė 7 patiekalų vakarienę, kurioje dominavo sezoninės gėrybės.
„Lietuvoje esame įpratę brėžti aiškią ribą tarp vakarienės ir vakarėlio: į pirmąją ateiname pavalgyti, antrajame – linksminamės, bendraujame. Paryžiaus ir apskritai Prancūzijos gyventojai šią ribą ištrynė: vakarienė jiems yra ir savotiškas vakarėlis, skanus maistas čia puikiai dera su gyva muzika ir dar gyvesniais pokalbiais. Visa tai gali tęstis net 3 valandas“, – apie MOTIF įkvėpimu tapusias prancūzų tradicijas pasakoja restorano kūrybinis šefas.
Jo teigimu, trečiadienio vakarienės svečiai Paryžiaus vakarienės tradiciją priėmė labai natūraliai ir įsijautė į patirtį, nors Lietuvoje reakcijų į šį eksperimentą jis ir MOTIF komanda sulaukia įvairių.
„Dar vienas įdomus aspektas, kurį bandome „prijaukinti“ Lietuvoje ir stebime progresą – tai prancūzams visiškai natūrali mintis, kad ilga vakarienė mieste ar romantiškas pasimatymas gali nutikti antradienį, trečiadienį ar bet kurią savaitės dieną.
Todėl ir terasos atidarymą surengėme trečiadienį, o ne savaitgalį, kaip labiau įprasta mūsų šalyje“, – sako M. Meidus.
Vakarienė, kaip ir planuota, užtruko ilgai – svečiai noriai mintimis persikėlė į Paryžių ir priėmė tenykštes tradicijas.