I. Stumbrienė parodė dviejų mėnesių mažylį ir pasidalijo išgyventais sunkumais: „Siaubingai supanikavau“

2024 m. birželio 4 d. 16:40
Lrytas.lt
Kovo pabaigoje pasaulį išvydusiai trečiajai verslininkės ir nuomonės formuotojos Ingos Stumbrienės (40 m.) atžalai suėjo du mėnesiai.
Daugiau nuotraukų (10)
Tai pranešus socialiniame tinkle „Instagram“, žinoma moteris prakalbo kita, pasak jos, visoms mamos svarbia žindymo tema. Įrašu verslininkė sutiko pasidalinti su portalo lrytas.lt skaitytojais.
„Mums jau 2 mėnesiai. Šiandien norėčiau su jumis pakalbėti apie vieną esminių temų auginant vaikelį – žindymą. Ar ilgai pačios maitinote savo mažylius? Ar maitindamos dar duodavote papildomai atsigerti vandenuko? O gal žindymą derinote su mišinukais?
Ar buvote susidūrusios su kokiomis nors problemomis ar nesklandumais, kas juos lėmė ir kaip juos išsprendėte?
Būtinai pasidalinkite savo patirtimi, nes manau, tai bus labai naudinga ir kitoms mamytėms. Aš pati jau ne kartą buvau minėjusi, kad abu pirmuosius savo vaikučius pati maitinau iki 1,5 metų.
Buvau pasiryžusi žindyti iki 1 metų, tačiau viskas sekėsi puikiai, problemų nekilo, tad tiesiog dar gerą pusmetį užtrukome, kol visiškai atpratinome nuo mamos pienuko.
Tad, ir su mūsų mažyliu planavau tai daryti gana ilgai. Tačiau jau po trijų savaičių susidūriau su nesklandumais – pienuko buvo tiek daug, kad vaikutis jo viso neišgerdavo. Prasidėjo siaubingi skausmai, krūtinė didėjo. O galiausiai pienukas išvis nustojo bėgti. Siaubingai supanikavau.
Visa laimė, kad mano gydytoja mane nukreipė pas nuostabią laktacijos specialistę. Jau po pirmos konsultacijos telefonu ji padėjo išspręsti šią pieno sąstingio problemą, kurią lėmė tik vienos žindymo pozos pasirinkimas maitinant (žindant kasdien rekomenduojama pozas keisti 2–3 kartus).
Daktarė taip pat papasakojo ir pasidalino naudingais patarimais. Pasirodo, net ir turint tokią didelę patirtį, kaip mano, yra nemažai dalykų, apie kuriuos dar nežinojau.
Esu jai be galo dėkinga už pagalbą. Tad mielos mamytės, jei turite klausimų ar problemų, susijusių su žindymu, nenuleiskite rankų ir būtinai kreipkitės pagalbos“ , – įraše ragino I. Stumbrienė.
Kaip skelbė lrytas.lt, sūnaus verslininkė susilaukė kovo 30 dieną.
Motinos dienos proga ji atskleidė ir mažylio vardą.
„Na štai, jau metas susipažinti. Mūsų mažiausias šeimos narys, kuris mūsų namuose karaliauja jau 5 savaites – Viljamas“, – tuomet rašė Inga.
Pora susituokė 2004-aisiais liepos 17-ąją bei augina dar du vaikus – dukrą Estelą ir sūnų Gabrielių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.