Iš anksto užsiregistravę dalyviai ne tik turėjo turėti patirties patiekti austres, bet ir jas atidaryti greitai, švariai bei jas konceptualiai paruošti gurmanų vertinimui.
Kompetentinga renginio komisija dalyvius vertino ir laimėtojus išrinks dvejose kategorijose: kuo trumpesnis laikas, per kurį išgliaudoma 24 vnt. šviežių austrių, gliaudymo profesionalumas – technika ir kokybė, patiekalo iš 6 austrių pateikimas – originalumas ir ingredientų suderinamumas.
Renginio metu svečiai buvo vašinami austrėmis, kiek tik jie norėjo. Vakaro metu buvo atidaryta net 700 austrių.
Apie austres galima kalbėti daug, daug ir knygų bei straipsnių jau parašyta, tačiau tai yra produktas, kurį kartą „prisijaukinus“, jau nebegali be jo gyventi.
Pasibaigus austrių gliaudymo čempionatui svečiai buvo kviečiami vakarienės, kurios metu buvo patiekiama: šviežia austrė su „Negroni Sbagliato“ kokteiliu ir apelsinų perlais, austrė juodajame šokolade su čili pipirais, kvietinė duona su jūros dumbliais ir vėžių uodegėlių sviestu su krapais, šaltasis užkandis – „Tarbouriech“ austrė su marinuotais baravykais ir čiobreliu, pagardinta vytintu anties kiaušinio tryniu ir eršketo ikrais, karštasis užkandis – austrė pakaitinta „Champagne“ su voveraitėmis, salierų purée ir pancetta kumpio trupiniais, pagrindinis patiekalas – Plato de mare su geltonuodegio tuno file, eršketu, Patagonijos kalmaru, užkepta austre, trumais ir foie gras, pagardintas austrių salsa verde padažu, vakarienę vainikavo specialiai austrių gliaudymo čempionatui kurtas tortas.