Po tylos sesuo pagaliau prabilo apie Celine Dion kamuojančią ligą: „Mažai ką galime padaryti“

Garsioji kanadiečių dainininkė Celine Dione (55 m.) kurį laiką kovoja su sunkia liga. Ne pirmus metus ją kankina retas sutrikimas, dėl kurio ji jaučiasi taip, tarsi gerklėje būtų įstrigęs didelis kąsnis, kurio negali nei nuryti, nei išspjauti.

 Celine Dion.<br> ENT/scanpix nuotr.
 Celine Dion.<br> ENT/scanpix nuotr.
 Celine Dion.<br> Sipa/scanpix nuotr.
 Celine Dion.<br> Sipa/scanpix nuotr.
 Celine Dion.<br> AFP/scanpix nuotr.
 Celine Dion.<br> AFP/scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 16, 2023, 11:43 AM

Gumulo gerklėje sindromas – taip vadinamas sutrikimas, kurį turi C.Dion.

Manoma, kad jis gali atsirasti dėl stemplės jautrumo, padidėjusios raumenų įtampos arba paveldėtų psichikos reiškinių. Kad ir kaip būtų, gumulo gerklėje sindromas tikrai kenkia dainininkams.

Celine gerbėjai nekantriai laukia naujienų apie jos sveikatą. Savo namuose, Las Vegase, besigydanti žvaigždė savo savijautos nekomentuoja.

Kaip rašo hellomagazine.com, jos sesuo Claudette nusprendė prabilti apie dainininkė būklę.

Ji atskleidė, kad Celine, kuri buvo priversta neribotam laikui atidėti savo „Courage“ pasaulinį turą po to, kai jai buvo diagnozuota liga, vis dar dainuoja, ir, laimei, ji balsas kaip niekad angeliškas.

„Tie, kurie teigia, kad mano sesers balsas dingo, klysta. Ji man telefonu padainavo keletą natų, o jos balsas vis dar toks pat. Buvau tokia laiminga ir nusiraminau tai išgirdusi.

Siunčiame savo mažajai seseriai visą savo meilę ir ji yra įsitikinusi, kaip ir aš, kad sugebės įveikti šį išbandymą“, – neseniai duodama interviu „Canada's 7Jours“ sakė Claudette.

Sesuo sakė, kad C.Dione sekasi gerai. Žinoma, būna įvairiausių dienų.

„Žinome, kad jos ligą ypač sunku gydyti, bet ją supa didelė specialistų komanda ir ji sunkiai dirba. Aš visiškai pasitikiu medikų komanda, mano mažoji sesuo yra nepaprastai stipri ir jai viskas gerai. Tai liga, apie kurią mes tikrai labai mažai žinome. Kamuojančius spazmus sunku suvaldyti.

Žinote, kai žmonės dažnai pašoka naktį dėl kojos ar blauzdos mėšlungio? Šiek tiek panašu, bet tai vyksta visuose raumenyse. Mažai ką galime padaryti, kad ją palaikytume, numalšintume skausmą“, – sakė ji.

Ilgą laiką C.Dion gyvenimą gaubė tyla. Buvo spėliojama, kodėl ji neberengia koncertų?

C.Dion turas „Courage“ prasidėjo dar 2019-ųjų rugsėjį. Bet netrukus koncertus teko atšaukti. Pirmiausia – dėl koronaviruso pandemijos, vėliau – dėl prastos atlikėjos savijautos.

Į susirūpinusių gerbėjų klausimus C.Dion atsakinėjo aptakiai. Esą ją kamuoja nuolatiniai skausmingi raumenų spazmai.

Dainininkė tikino, kad jai sunku repetuoti, jau nekalbant apie koncertus, kurie alina ir fiziškai, ir emociškai. Dar vėliau sunkiai tvardydama ašaras atlikėja pareiškė, kad jos širdis būtų sudaužyta, jei tektų nuvilti savo gerbėjus. Tačiau konkrečiau taip nieko ir nepaaiškino.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar jau aiškūs „Eurovizijos“ favoritai?