Pradžiuginkite savo namų interjerą pavasariškų spalvų akcentais
Prekės ženklo „Alandeko“ filosofija: įdomūs daiktai – interjero entuziastams. Čia visuomet rasite originalių daiktų ir idėjų, su kuriais nesunku įtikti net patiems išrankiausiems klientams. Tai – ne paprasti, bet ypatingi daiktai, kurie namuose sukurs jaukią, subtilią ir individualią aplinką. Čia visada rasite geram draugui ar šeimos nariui įdomių, originalių dovanų bei suvenyrų.
Artėjant pavasario šventėms „Alandeko“ salonuose galite rasti originalių dovanų ir dekoracijų, kurios ne tik papuoš jūsų šventinį Velykų stalą bei interjerą, bet tuo pačiu kurs ir pavasarišką nuotaiką. Gaminiai į „Alandeko“ salonus kruopščiai atrenkami ir atvežami tiek iš garsių, pasaulyje žinomų gamintojų firmų, tiek iš nedidelių, mažais kiekiais, tačiau itin originalius, stilingus daiktus kuriančių įmonių. Dalis jų specialiai gaminami pagal „Alandeko“ įmonės sukurtą išskirtinį, inovatyvų dizainą. Bundant gamtai ir artėjančių Šv. Velykų proga dekoruokite stalus jaukiomis velykinėmis dekoracijomis, gėlėmis, vazomis, staltiesėmis, žvakidėmis; derinkite skirtingų faktūrų ir spalvų indus, taures. Pradžiuginkite savo namų interjerą ir įneškite pavasariškų spalvų akcentų – spalvingų pagalvėlių, lovatiesių, dekoratyvinių dėžučių, krepšių įvairiems daiktams laikyti. Pavasaris – laikas „nubusti“, tad nebijokite improvizuoti, į namus atnešdami džiugią pavasarišką nuotaiką!
Su pavasarinėmis „Alandeko“ naujienomis galite susipažinti el. svetainėje www.alandeko.lt bei socialiniuose tinkluose – „Facebook“: „@alandeko.lt“, „Instagram“: @alandeko_lt.
Velykinių patiekalų skonį padės atskleisti pagardai
Ruošiant velykinius patiekalus laikomės tradicijų, tačiau kartu pasiduodame ir pavasariškoms skonių improvizacijoms. Salotoms, užkandžiams ir, žinoma, pagrindiniam patiekalui paskaninti pasitelkiame įvairius pagardus.
Kiekvieną skonį puikiai atskleis ir papildys „Daumantų“ majonezai, padažai ir pagardai, kurių gausus asortimentas pritaikytas net ir pačiam išrankiausiam maisto mylėtojui. Visai nesvarbu, ką norisi gaminti: „Daumantų“ produktai suteiks galimybę improvizuoti ir iš naujo atrasti velykinius patiekalus. Štai keletas produktų, kuriais rekomenduojama pasirūpinti prieš gražiausią pavasario šventę.
„Daumantų“ pusriebis majonezas“. Saldžiarūgščio skonio, vidutinio tirštumo ir gaivaus kvapo pusriebis majonezas yra vienas populiariausių ir perkamiausių tradicinės sudėties majonezų Lietuvoje. Jis puikiai tinka salotoms ir mišrainėms gaminti, mėsos bei žuvies patiekalams gardinti, padažams ir karštiems užkandžiams ruošti.
„Daumantų pusriebis su krapais majonezas“. Gaivaus šviežių daržovių skonio ir kvapo, pusriebis majonezas. Produktas gausiai paskanintas natūraliomis smulkintomis krapų viršūnėlėmis bei praturtintas paprikų ir agurkų gabaliukais. „Daumantų“ pagardų gamintojai 1998-aisiais pirmieji sumanė pasiūlyti rinkai prieskoniais praturtintą majonezą. Tiesa, vartotojai jį mėgsta iki šiol. Majonezas puikiai tinka salotoms, mišrainėms gaminti, mėsos ir žuvies patiekalams gardinti, padažams ir karštiems užkandžiams ruošti.
„Daumantų karališkas švelnaus skonio majonezas“. Sodraus įsimenančio saldžiarūgščio skonio majonezas pagamintas su laisvai vaikštančių vištų kiaušiniais. Skaisčiai geltonos spalvos produktas yra tirštas ir klampus, gausiai pagardintas kiaušinių tryniais ir garstyčiomis. Majonezo gamyboje naudojamas natūralios fermentacijos būdu pagamintas spirito actas ir nenaudojama jokių konservantų. Idealiai tinka tradicinėms lietuviškoms mišrainėms bei vis populiarėjančioms užtepėlėms ruošti. Ypatingai gerai tinka su keptomis bulvytėmis bei virtais kiaušiniais.
„Daumantų gurmaniškas mango majonezas“. Neįprastai egzotiško skonio ir skaisčios spalvos „Daumantų“ skonio meistro gaminys įvertintas konkurso „Lietuvos metų gaminys 2015“ aukso medaliu. Pastebėtina, jog vartotojai ieško riebesnio, neįprasto skonio majonezo, kurį galima būtų tiesiog tepti ant duonos ir mėgautis. Kvapnusis, išskirtinio skonio atogrąžų vaisius mangas nuo seno naudojamas kulinarijoje beveik taip pat plačiai, kaip ir obuoliai lietuviškoje virtuvėje. Toks majonezas subtiliai pagardina jūros gėrybes, tinka paukštienos patiekalams, vieno kąsnio sumuštinukams, užkandėlėms, kanape. Labai savitai dera su vytintu kumpiu, rūkyta žuvimi bei tinka meksikietiškiem tapams ruošti.
„Daumantų ekologiškas majonezas“. Švelnaus skonio, tirštos ir malonios konsistencijos, ekologiškas majonezas, pagamintas iš sertifikuotų ir kruopščiai atrinktų žaliavų. Puikiai tinka salotoms ir mišrainėms gaminti, kiaušinių, grybų, žuvies ir mėsos patiekalams pagardinti bei karštoms pikantiškoms užkandėlėms ruošti. Tiesa, „Daumantai LT“ yra vieninteliai Lietuvoje sertifikuoti ekologiškų padažų ir pagardų gamintojai jau daugiau kaip 10 metų!
„Daumantų Baltasis Padažas“. Subtiliai švelnaus skonio padažas, praturtintas petražolėmis ir česnakais. Vidutinio tirštumo ir vientisos konsistencijos pagardas, pagamintas iš aukštos kokybės žaliavų. Labiausiai tinka picoms pagardinti. Rekomenduojamas žuvies, silkės ir mėsos patiekalams gardinti.
Viskas, kas šviežia ir gardu – tiesiai iš italų šeimų
Internetinė parduotuvė „Itališka Krautuvėlė“ siūlo tikros itališkos virtuvės skonius ir atradimus. „Ciao tutti! Sveiki visi!“, – būtent šiuo dvikalbiu pasveikinimu su visais lankytojais nori pasilabinti jos įkūrėjai, lietuvių šeima, jau daugiau nei dešimtmetį gyvenanti Italijoje.
Ypač gimus vaikams, sutuoktiniams tik dar labiau norėjosi tikrumo: kai produktas nekelia nė menkiausios abejonės, kur jis užaugintas, kaip pagamintas; kai žinai, kad augimo ir gaminimo metu produktas sugėrė ne tik Italijos saulę, bet ir begalę rūpesčio bei meilės. Būtent tokiais savo atrastais perliukais jie ir nori pasidalinti su lietuvių pirkėjais, suteikti jiems saugumo bei užtikrintumo jausmą.
Vienintelė skonio paslaptis – naudoti kuo šviežesnius, aukščiausios kokybės ingredientus – tokių visuomet rasite šioje virtualioje krautuvėlėje. Čia siūlomi produktai nėra masinės gamybos, juos mažais kiekiais, su rūpesčiu ir meile gamina italų šeimos. Produktų sudėčių eilutėse: tik natūralūs ingredientai, vengiama konservantų, dažų ar skonio stipriklių. Tiesa, tai produktai, kurių nerasite tinklinėse parduotuvėse net ir pačioje Italijoje. Štai keletas „Itališka Krautuvėlė“ velykinių pasiūlymų ir patarimų.
Tradicinė velykinio stalo puošmena ir pasididžiavimas – „La Colomba“ pyragas. Natūralaus raugo, minkštas ir purus, su pusiau cukruotais persikų gabalėliais, pagardintas Etna ugnikalnio papėdėje šeimos ūkyje užaugintu šafranu. Kepamas pagal tradicinį receptą, pasižymi itin subtiliu aromatu ir ypatinga spalva. Visi ingredientai: sviestas, laisvai laikomų vištų kiaušiniai, pienas, geriausias šafranas, persikai yra natūralios kilmės. Kaip tikri smaližiai italai, pyragą galite gardinti abrikosų su šafranu uogiene, aksominiu pistacijų kremu arba tepamu šokolado kremu. „La Colomba“ kepamas kaip tik šiuo metu, kad ant jūsų šventinio stalo būtų šviežutėlis. Tiesa, šių pyragų kiekis – ribotas!
Na, o jei velykinį pyragą patys kepsite namuose, jį ruošiant į tešlą galite įberti žiupsnelį natūralaus šafrano. Šis prieskonis suteikia ne tik ypatingą spalvą, bet ir paslaptingumo bei subtilumo.
Ypač tyras alyvuogių aliejus – itin svarbus pagalbininkas ruošiant Velykų stalą. Suteikite daugiau naudos savo patiekalams: majonezo gamybai naudokite patį geriausią, aukščiausios kokybės alyvuogių aliejų, kokį tik turite ir mėgaukitės šviežiu, natūraliu pagardu. Juo gardinkite salotas, naudokite pyragams kepti ar kitokiam desertui ruošti.
Jei norite greitai išgauti ryškią margučių spalvą, pabandykite kiaušinius dažyti juodųjų ryžių nuovire. Tereikia šiuos ryžius išvirti (juos panaudosite salotoms, garnyrui prie žuvies ar mėsos) ir likusiame nuo ryžių virimo vandenyje palaikyti kiaušinius.
Neturint daug laiko maisto ruošimui arba užbėgus netikėtam svečiui visada išgelbės natūralios sudėties, be konservantų, įvairių skonių užtepėlės, pesto padažas ir pagardai. Itališkas vaišių stalas neįsivaizduojams ir be alyvuogių, ypač tyrame aliejuje arba sūryme. Tiesa, salotas galite pabandyti pagardinti klasikiniu balzaminiu actu, brandintu 20 metų.
Klasikinis derinys – kiaušinis ir trumai. Jei šio brangiausio pasaulyje grybo neturite šviežio, rinkitės gurmanišką pagardą su trumais: sviesto su trumais, džiovintų pomidorų ir trumų užtepėlės, druskos su baltaisiais trumais. O gal norite paragauti ir šokolado... su trumais? Na, o vykstantiems į svečius ir ieškantiems gardžių dovanų, „Itališka krautuvėlė“ siūlo ypatingus šokoladinius saldainius arba triufelius. „Limoncello“ patiks visiems, svajojantiems apie karštą Italijos saulę ar Amalfi pakrantę. O „Puro“ linija – besirūpinantiems suvartojamo cukraus kiekiu, mat šiuose saldumynuose nėra pridėtinio cukraus, tad tinka ir diabetu sergantiems. Juk mažos dovanėlės stiprina draugystę!
Stalo tekstilė jūsų šventėms ir namams
„Emerald.lt“ – tai modernus požiūris į stalo dekoravimą. Didelis išskirtinių spalvų ir audinių staltiesių, stalo takelių, servetėlių ir kitokios namų tekstilės bei aksesuarų pasirinkimas. Visi gaminiai yra aukštos kokybės ir lengvai prižiūrimi, todėl galėsite mėgautis jais ilgai. Šioje elektroninėje parduotuvėje pasirinkę savo mėgstamiausias stalo tekstilės detales sukursite nuostabias akimirkas savo artimųjų ir draugų rate.
Artėjant gražiausiai pavasario šventei „Emerald.lt“ dalinasi idėjomis ir mintimis, kaip gražiai ir paprastai pasipuošti savo šventinį Velykų stalą. Specialioje elektroninės svetainės šventinėje skiltyje rasite staltieses, servetėles, stalo takelius, stalo tekstilės komplektus kuriais paprastai ir be didelių pastangų paversite Velykinį stalą nepakartojamu.
Esant poreikiui „Emerald.lt“ komanda visada padės ir pakonsultuos renkantis stalo tekstilę. El. parduotuvėje ir socialiniuose tinkluose profesionalai dalinasi patarimais, kaip paprastai bet nepriekaištingai pasipuošti artėjančiai šventei.
Štai keletas jų. Šventinį stalą pradėti dekoruoti reikėtų nuo staltiesės. Velykų stalui Staltiesės atspalvius siūloma rinktis šviesius, pastelinius. Puikiai atrodys švelniai pieno baltumo, kreminės, smėlio ar šalavijo atspalvių staltiesės. Pasirinkus staltiesės spalvą, toliau galima derinti stalo takelį, kuris užpildys ir suteiks „rėmus“ visam šventiniam stalui.
Šiandienos stalo dekoras jau nebeįsivaizduojamas be stalo medžiaginių servetėlių, kurios suteikia ypatingumo ir magijos bei yra daugkartinio naudojimo, tai tuo pačiu prisidedate prie gamtos tausojimo. „Emerald.lt“ ypač platus servetėlių spalvų pasirinkimas.
Norint stalo dekroui suteikti ramumo ir jaukumo, rekomenduojama rinktis tą pačią stalo takelio ir servetėlių spalvą. Bet kuriuo atveju stalo takelio ir servetėlių atspalvius pavasario šventei siūloma rinktis švelnius, šviesius, saulėtus. Puikiai tiks šiai šventei ir tekstilė su gėlių motyvais.
Na, o jau toliau lėkštės, stalo įrankiai, taurės, pavasario gėlių puoštė ir... jūsų Velykų stalas taps nepakartojamas. „Emerald.lt“ – stalo tekstilė Jūsų šventėms ir namams.
Pavasariški desertai ant šventinio stalo
Špinatų ir žaliosios citrinos meilė, šaltalankiai, avietės, mėtų ir citrinos draugystė – tokių neįprastų skonių derinių kviečia paragauti „Elen Bakery“. O taip pat ir šviežutėlės rankų šiluma sušildytos pagal itališkas tradicijas iškeptos duonos. Tai šeimos vertybes puoselėjanti, jau dvylika metų skaičiuojanti, nedidelė kepyklėlė, turinti ištikimą savo klientų ratą, ir nė dienos nenustojanti jų stebinti.
„Kuomet pirkėjai pas mus ką nors nusiperka, mes jiems sakome: „Jūs nusipirkote 15 minučių laimės“, – šypsodamiesi sako „Elen Bakery“ kepyklėlės, kurioje dirba tik šeimos nariai, įkūrėjai. Tai reiškia, kad vartodami šiuos gaminius, dėka aukščiausios produktų kokybės, naudojamų natūralių maisto medžiagų ir gamybos metu taikomų naujausių receptūrų bei įdėtos šeimininkų meilės, klientai patiria pasitenkinimą. Štai kodėl klientai čia vis sugrįžta. „Nuo pat mūsų verslo pradžios priėmėme sprendimą naudoti tik aukščiausios kokybės ir natūralius maisto gaminius. Gamybos metu nėra naudojami jokie konservantai bei dirbtiniai maisto priedai. Viena iš mūsų kepyklėlės vertybių yra gaminti tik natūralius aukščiausios kokybės produktus“, – sako „Elen Bakery“ komanda.
Kadangi konditerijos industrija nuolatos auga ir tobulėja, atsiranda naujos technologijos, gamybos būdai, vilniečių šeima jas atidžiai stebi ir pritaiko savo versle. Didelė dalis „Elen Bakery“ kepyklėlės asortimento yra kuriama pagal autentiškas receptūras. „Nuolatos tobuliname savo žinias ir įgudžius, dalyvaudami įvairiuose meistriškumo kursuose, organizuojamuose Čekijoje, Ispanijoje ir kitur. Bendradarbiaujame su konditeriais iš Prancūzijos, Ispanijos, Australijos, JAV: dalinamės savo patirtimis, žiniomis bei įvairiomis įžvalgomis“, – sako „Elen Bakery“ įkūrėjai. Įdomu tai, kad atsižvelgiama ir į lietuvių klientų skonį bei įpročius, kulinarinį paveldą. Tarkim, gaminant „Medutį“ ar „Napaleoną“ naudojamos receptūros, randamos 1934 m. enciklopedijoje.
Šventiniam stalui šioje kepyklėlėje galima įsigyti aguoninių pyragų, tikrų velykinių bobų, klasikinių su razinomis, natūraliu sviestu, saldžia grietinėle. O ar teko ragauti bobos su vyšniomis ir šokolado gabalėliais? O gal su apelsinų arba pistacijų kremu?
Papuošti šventinį stalą taip pat galite šokoladiniu pyragu, su pieniško šokolado kremu ir morengais. Prancūziškais įvairiaspalviais stilingais desertais „Macarons“, burnoje tirpstančiais eklerais...
Išskirtinės kokybės produktai ir kulinariniai atradimai po vienu stogu
Jau šeštąjį pavasarį „Benedikto turgus“ kviečia gero maisto mylėtojus mėgautis išskirtinės kokybės produktais ir leistis į kulinarinius atradimus. Vilniuje (Ukmergės g. 259A) įsikūręs „Benedikto turgus“ – tai mūsų vietines lietuviškas ir įvairių kitų šalių maisto tradicijas po vienu stogu apjungianti erdvė, kurioje kiekvienas ras aukštos kokybės produktų kasdienai ir šventiniam stalui.
Šviežutėlė, kruopščiai atrinkta Lietuvos ūkininkų produkcija bei delikatesai iš įvairiausių šalių – kad ir ką planuotumėte gaminti, „Benedikto turgaus“ prekeiviai pasiruošę padėti išsirinkti geriausius produktus jūsų patiekalams. Čia visada galite gauti patarimų ką ir su kuo derinti ar kaip gaminti, o jei maisto gamyba – ne jūsų sritis, galite pasikliauti „Benedikto turgaus“ užkandinėmis ir restoranais ar užsisakyti vartojimui jau paruoštų patiekalų turgaus krautuvėlėse.
Jei savo Velykų stalo neįsivaizduojate be mėsos vyniotinių ir pasiilgote tikro kaimiško skonio, užsukite į „Kadaginę“ – čia visada rasite pagal senuosius močiučių receptus paruoštų, ypatingu kadagio dūmu pagardintų rūkytų ir kitų natūralaus skonio mėsos gaminių. Išskirtinės kokybės šviežios jautienos, kiaulienos, avienos, veršienos Velykų (ir ne tik) pietums ieškokite „Mėsos brolių“ krautuvėlėje. Tik Lietuvoje augintų jaunų paršelių mėsa, gurmanų pamėgta brandinta jautiena, kepimui jau paruoštas šonkaulių kelmas, jautienos kumpio vyniotinis su džiovintais pomidorais ir fetos sūriu, ir gausybė kitų, su meile paruoštų šventinių mėsos patiekalų – nesunkiai nustebinsite šeimyną ypatingu skoniu.
Pirmenybę teikiate žuviai ir jūros gėrybėms? Tuomet „Benedikto turgus“ kaip tik jums. Nuo lietuviškų „Žuvies pašto“ šamų ir „Fish&Fish“ ungurių iki išskirtinių, kiekvieną ketvirtadienį lėktuvu atgabenamų jūros gėrybių – rasti kitą tokią vietą Vilniuje, kurioje būtų toks gausus ir įvairus šviežios, sūdytos, šaldytos žuvies bei kitų jūros produktų pasirinkimas kaip „Benedikto turguje“, nebūtų labai lengva. O kur dar šviežiai rūkyta „Brolių rūkyklos“ produkcija, apie kurios gardumą Vilniuje jau sklando legendos.
Užsukti į „Benedikto turgų“ tikrai verta ir saldumynų mėgėjams. Ar norėtumėte savo šventinį stalą papuošti tradiciniais itališkais „Colomba“ pyragais? Gal svajojate apie lengvutėlį, burnoje tirpstantį desertą, o gal – apie skaniausią pasaulyje Velykų bobą? Šiame turguje esančios kepyklėlės ir desertinės jus nustebins tortų, pyragų, pyragaičių, sausainių ir kitų kepinių gausius asortimentu.
„Benedikto turgus“ (Ukmergės g. 259A, Vilniuje) jūsų laukia kasdien: pirmadieniais – šeštadieniais nuo 9 iki 20 val., sekmadieniais – nuo 9 iki 17 val.
Kanapių produktai – ir šventinėms vaišėms, ir dovanoms
„Jorus“ prekės ženklo istorija prasidėjo iš meilės gamtai ir joje slypintiems sveikiems stebuklams. Tai – ne tik skoniai ir kvapai, bet ir sveikatos puoselėjimas.
Prie šio prekės ženklo vairo sėdi trys žavios moterys, jo įkūrėjos – Ieva, Irma ir Rita, tačiau prie produktų kūrybos prisideda kur kas daugiau žmonių. Tai trijulės artimieji, draugai ir šeimos nariai, kurie jas labai stipriai palaiko, pataria ir yra patys pirmieji naujų produktų testuotojai. „Kai galvojome apie pavadinimą, svarbiausias kriterijus buvo lietuviškumas. Norėjome, kad tai būtų gražus lietuviškas žodis, kuriame sutilptų gamtos, natūralumo, sveikumo apibūdinimas“, – pasakojo įkūrėjos.
„Jorus“ komanda turi unikalią galimybę stebėti žaliavos auginimą nuo sėklos pasėjimo iki pat derliaus nuėmimo, kadangi pluoštinės kanapės auga šeimos ūkiuose Šakių rajone. Dėl to ir galima užtikrinti išskirtinę kokybę ir skonį. Vienintelis „svečias“ asortimente yra austriškas moliūgų sėklų aliejus, kuris atsivežamas iš gilias tradicijas moliūgų auginime turinčio Austrijos ūkio.
„Mums svarbu, kad produktai būtų vertingi tiek greitą gyvenimo tempą gyvenantiems žmonėms, tiek tiems, kurie nori greitai ir paprastai paįvairinti savo racioną sveikesniais produktais“, – teigia Ieva, Irma ir Rita, norinčios, kad artėjant Šv. Velykoms jūsų šventinis stalas atrodytų ne tik gražiai, bet būtų nuklotas sveikais produktais, kurie galėtų nustebinti jūsų artimuosius. Štai keletas „Jorus“ pasiūlymų.
Aukso medaliu apdovanotas šalto spaudimo pluoštinių kanapių aliejus, kuris naudingas savo sudėtimi, turtingas mineralais, vitaminais bei omega riebalų rūgštimis. Kanapių aliejus puikiai tiks pagardinti šventinio stalo salotas, suteikdamas švelnų skonį bei malonų kvapą. Svečius galėsite nustebinti pasigamindami lengvai paruošiamą, sodraus skonio pesto, panaudojant aliejų bei priedus arba, taupant laiką, įsigyti jau paruoštus „Jorus“ kanapių aliejaus, sėklų ir bazilikų ar kanapių aliejaus, sėklų ir saulėje džiovintų pomidorų pesto, kuriais galėsite gardinti įvairius grilio patiekalus, makaronus bei kitas gėrybes.
Šventiniu laikotarpiu išsiversti be įvairiausių užkandžių, tiesiog neįmanoma, tad pasirūpinkite sveikomis ir skaniomis užtepėlėmis! „Jorus“ siūlo keturių skirtingų skonių – kanapių sėklų su baklažanais ir jelapenais; kanapių sėklų su baklažanais ir kietuoju sūriu; moliūgų ir moliūgų sėklų su kietuoju sūriu; moliūgų ir moliūgų sėklų su saulėje džiovintais pomidorais.
Tiek dovanai, tiek ir jaukiam šventinio stalo paruošimui su artimaisiais itin tiktų pluoštinių kanapių arbata. Savo skoninėmis savybėmis ir spalva pluoštinių kanapių arbata šiek tiek primena visiems įprastą žaliąją arbatą, tačiau yra kiek švelnesnė. Puodelis kvapnios arbatos jus atpalaiduos, nuramins ir sušildys. Patariama į šį gėrimą įsilašinti kelis lašelius aliejaus, nes kanapės lapeliuose esantys naudingieji kanabinoidai tirpsta riebaluose. Tokiu būdu mėgaudamiesi šia arbata turėsite ir teigiamų naudų organizmui. Palepinkite save, arba pradžiuginkite artimą žmogų, padovanodami prabangią, rankomis rinktą „Jorus“ kanapių arbatą. Skanios, garuojančios pluoštinių kanapių arbatos su mėtomis, ramunėlėmis, čiobreliais, levandomis, medetkomis ir kanapių žiedais, tiesiog privalo būti ant Jūsų šventinio Velykų stalo!
Jei sudėtinga iš tokios gausos išsirinkti šventėms tinkamą dovaną, jums padės „paruoštukai“ – elegantiški, šventiški „Jorus“ rinkiniai, suteikiantys galimybę pabandyti vertingiausius produktus vienoje dėžutėje.
Išskirtiniai lietuviški padažai – šventiniam stalui ir gurmaniškoms dovanoms
„BUGA‘s“ padažai – tai išskirtinis lietuviškas produktas, vertinamas ne tik Lietuvoje, taip pat sėkmingai parduodamas ir užsienio rinkose.
Virėjų-profesionalų teigimu, jei kartą į savo virtuvę įsileidai „BUGA's“ padažus, supranti, kad tavo kulinarinių galimybių ribos nenusakomai išsiplėtė. Norisi išbandyti naujus skonius, susikurti savus receptus. Matyt, dėlto juos mielai naudoja tiek profesionalai, tiek kulinarijos mėgėjai.
Gausiame skonių pasirinkime kiekvienas atranda savo mėgstamą: nuo miško uogų padažų iki egzotinių pagardų ar grilio patiekalams skirtų padažų bei glazūrų. Su „BUGA’s“ galite gardinti sriubas, glazūruoti BBQ kepsnius, marinuoti mėsą, patiekti prie sūrių, žuvies ar salotų.
Vaisiniai, prieskoniniai, saldžiarūgščiai, aštrūs ir švelnūs... Kiekvienas suranda savo skonį ne tik mėgiamam patiekalui pagardinti, bet ir įgyvendinti savo beribes kulinarines fantazijas. Štai keletas išskirtinių „BUGA's“ receptų Velykų stalui!
Baravykų ir sūrio pyragėliai su spanguolių padažu
Reikės: kelių lapelių bemielės šaldytos tešlos, 3 vnt. vidutinio dydžio baravykų, 1 svogūno, 200 ml. riebios grietinėlės, gabalėlio brie ar pelėsinio sūrio, 100 ml balto sauso vyno, „BUGA‘s“ spanguolių padažo, sviesto kepimui, druskos, pipirų.
Eiga: Svogūną ir baravykus supjaustome griežinėliais, su sviestu apkepame svogūnus, sudedame baravykus, lengvai apkepame ir pilame vyną, beriame druskos, pipirų pagal skonį, supilame grietinėlę ir dar 1 – 2 min. troškiname. Atšilusią bemielę tešlą išklojame į formeles ir kepame orkaitėje 200 C kol pakils. Susiformavusius krepšelius pripildome troškintais vyne ir grietinėlėje baravykais, ant viršaus dedame sūrį ir vėl šauname į orkaitę 5 min. Kai sūris aptirpsta, ištraukiame pyragėlius ir paskaniname spanguolių padažu.
Anties krūtinėlės salotos su granatų padažu
Reikės: anties krūtinėlės, 1 apelsino, salotų, druskos, pipirų, prieskonių žolelių, „BUGA‘s“ granatų padažo.
Eiga: Lengvai pamarinuokite anties krūtinėlę (druska, pipirai, prieskoninės žolelės), įkaitintoje keptuvėje apkepkite iš abiejų pusių po 3 min., tuomet dėkite į orkaitę ir dar pakepkite apie 10 min. Ištraukus krūtinėlę iš orkaitės uždenkite folija 5 min., vėliau supjaustykite ir patiekite su šviežiomis salotomis. Šalia labai tiks karamelizuotų apelsinų riekelės ir pora šaukštų puikaus granatų padažo.
Silkės užkandis su svogūnų čatniu
Reikės: kelių riekelių juodos su grūdais ir sėklomis duonos, silkės, šlakelio aliejaus, 2 š. majonezo, krapų, salotų lapų, „BUGA‘s“ svogūnų čatnio.
Eiga: Į įkaitintą keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus, iš abiejų pusių apkepkite duonos riekes. Duoną supjaustykite mažesniais gabalėliais, patepkite majonezu, sumaišytu su krapais, dėkite salotų lapus, silkės gabalėlius, ant viršaus – svogūnų čatnio. Skanaus!
„BUGA's“ padažai – puiki dovana visiems mylintiems maistą. Idealiai tiks švenčių proga ar grilio sezono atidarymui. Visą produktų asortimentą rasite elektroninėje parduotuvėje www.bugas.lt, taip pat prekybos centruose.
Taupantiems savo laiką ir mėgstantiems gardų maistą
„Turgelis į namus“ – taupantiems laiką ir mėgstantiems kokybę. Patikima, greita, kokybiška ir be galo gardu.
„Skaniai, kaip sau“, – štai koks šio prekės ženklo įkūrėjų moto. – Esame pamišę dėl gero, itin kokybiško, skanaus maisto! Siūlome atrasti tai ir jums“. Asortimente rasite marinuotus kiaulienos, jautienos, veršienos, avienos, vištienos griliaus gaminius, kuriuos beliks tik išsikepti. Naudojama itin kokybiška mėsa iš Lietuvos ūkių.
Be to, „Turgelis į namus“ siūlo jau pagamintus patiekalus, kurie gali puikuotis ant jūsų pietų ar švenčių stalo. Negaiškite laiko virtuvėje, visa tai už jus padarys profesionalai.
Pasižvalgykime, ką velykinėms vaišėms siūlo „Turgelis į namus“. Tarkim, pikantišką kiaulienos sprandinės suktinį, kuris yra paruoštas kepti orkaitėje arba ant griliaus. Arba keptą netikrą vištienos, Elzaso zuikį, kurio receptas, įkvėptas prancūzų kulinarijos paveldo. Gardus tiek šaltas, tiek karštas. O gal norėtumėte paskanauti velykinio netikro zuikio su traškia šoninės plutele? Namuose beliks išsikepti patiems orkaitėje ir turėsite nuostabų, skanų, karštą patiekalą be vargo!
Taip pat ant jūsų stalo gali puikuotis ir velykinė kiaulienos „Porchetta – kiaulienos šoninės suktinis žolelių ir sviesto marinate. „Turgelis į namus“ siūlo ir naminių kiaulienos tautinio paveldo gaminių – kraujinių vėdarų, kepenėlių vyniotinių, šaltienų. Velykoms ypač mėgiami nekepti, o paruošti gaminimui vištienos ir kiaulienos vyniotiniai, kuriuos karštus ar ką tik pagamintus patieksite savo svečiams.
O kaipgi be gardžių kepinių ant velykinio stalo? Senoviškas pyragas, pagardintas cinamonu, aguonomis, razinomis – sotus ir ne itin saldus. Kiek saldesnis Šventinis pyragas – su šokoladu, aguonomis ir riešutais. Einantys į svečius čia gali įsigyti ir puikių dovanų rinkinių.
Daugiau informacijos rasite socialiniuose tinkluose – „Facebook“: „turgelisinamus“ ir „Instagram“: „turgelis_i_namus“.