Į susitikimą su „Le Cercle Club by Pernod Ricard“ ženklo ambasadoriumi Žilvinu Grigaičiu į Kauno Laisvės alėjoje esantį restoraną „Bokštas“ rinkosi svečiai, kuriems rudenišką vakarą magėjo įminti paslaptis ir mįsles.
Čia buvo galima sutikti aktorę Sandrą Daukšaitę-Petrulėnę, nekilnojamo turto brokerę Nataliją Martinavičienę, „Erudito“ licėjaus direktorių Nerijų Pačėsą, plaukų stilistą Karolį Murauską, medalių kūrėją Iriną My-My, verslininkę, prancūzų kalbos specialistę Jolitą Kuliešytę, grožio meistrę Gitaną Vizgaitienę ir kt.
Surengti prancūziška atmosfera alsuojantį vakarą kilo restorano „Bokštas“ įkūrėjams Nijolei ir Pauliui Tamošiūnams. Monmartro nuotaiką renginyje kūrė plokštelių operatoriumi vadinamas Dj Erichas. Vakaro svečiai vaišinosi austrėmis, anties kepenėlių paštetu, restorano „Bokštas“ virtuvės šefo tik šiam vakarui specialiai sukurtu pagrindiniu patiekalu – kiaulienos šonine, kepta druskoje su žaliųjų žirnelių piurė, „Wassabi“ krienų padažu bei karamelizuotomis šakninėmis daržovėmis.
„Kiekvieni šampano namai, manau nuo jų įkūrimo pradžios, yra kupini įvairių paslapčių, intrigų, mistikos… Kadangi šampano kultūra glaudžiai siejama su Prancūzijos kultūriniu paveldu, ištakomis, todėl ir kalbėjau apie Prancūzijos karaliaus rūmus, Europos karališkąsias šeimas, pikantiškus vestuvių užkulisius, garsųjį „Mulen Ružo“ kabaretą, jo šou istoriją, pasaulio žvaigždžių užgaidas...“, – po paslaptingo renginio kalbėjo Ž.Grigaitis.
Vakaro kulminacija tapo šampano butelio atidarymas, naudojant sobražo techniką. Tai – įspūdinga šampano butelio atidarymo su kardu technika. Šio kardo pagalba greitu judesiu šampanas atidaromas kamštį nukertant kartu su viršutine butelio kaklelio dalimi.
Ši technika ir jos atsiradimas turi daug įdomių istorijų, bet visos jos siejamos su Prancūzija ir Napaleonu Bonapartu. Kardas buvo laikomas Napaleono lengvosios kavalerijos (husarų) pagrindiniu ginklu.
Įspūdingos Napoleono pergalės visoje Europoje suteikė jiems daug priežasčių švęsti, ir tokių aristokratiškų vakarėlių metu šampanas buvo atidarinėjamas būtent su kardais. Išlikusi ir žymi Napaelono frazė: „Šampanas! Nugalėtojų užtarnautas, nugalėtiesiems būtinas.“
Pasak Ž.Grigaičio tokia technika visiškai skiriasi nuo kitų butelio atidarymo variantų. Jam pačiam tokią ceremoniją teko kelis kartus stebėti Melburne per žirgų lenktynes. Kartą per tokią iškilimingą ceremoniją dalyvavo ir žinoma aktorė Nicole Kidman.
„Man tikrai buvo labai malonu atlikti sobražą būtent savo gimtajame mieste, laikantis prancūziškos tradicijos ir jos pateikimo etiketo“, – neslėpė žinomas vyras. Jis pastebėjo, kad būtent 6 litrų talpos šampano degustacija būdinga tik itin retiems, išskirtiniams renginiams.
Pasak Ž.Grigaičio sobražo techniką reikia gerai išmanyti, nes kitaip gali pasitaikyti nelaimingų atsitikimų, kuriozų. Todėl rekomenduojama būti atsargiems ir šią pramogą bandyti tik kartu su profesionalais.