Šiltuoju metų laiku A.Jomantas su sužadėtine keliavo po užsienio šalis, ilsėjosi gimtinėje. Pora stengėsi daugiau laiko praleisti kartu, nes nuo rudens sportininkas grįžo į gimtinę, kur prieš du dešimtmečius pradėjo krepšininko karjerą.
„Jausmas keistas – bėgioju tuose pačiuose stadionuose kaip prieš dvidešimt metų. Tiesa, dabar yra ir naujų vietų, kur gali sportuoti, tais laikais to nebuvo. Dabar viskas sutvarkyta, gražu. Mums pavyko prisikalbinti Simą Jasaitį, kuris bus žaidžiantis treneris. Jis jau buvo nustojęs žaisti, pusantrų metų nežaidė, o dar ir amžius – jam dabar puikus šansas dar pažaisti krepšinį ir pradėti kitą karjerą be krepšinio. Mums visiems daug visko naujo, žiūrėsime, kas bus“, – sakė prieš sezono pradžią kalbintas A.Jomantas.
Į sostinę sportininkas sugrįžta ne tik dėl mylimosios – čia veikia jo ir verslo partnerio įkurtas restoranas „DailyGrill“.
„Namie faktiškai nevalgau – turbūt esu išbandęs visus sostinės restoranus. Ar aš gurmanas, kuriam patinka baltos staltiesės ir besilankstantys padavėjai? Ne. Man patinka skanus, geras maistas ir neįpareigojanti aplinka – tai, ką darome ir mūsų restorane. Pas mus žmonės ateina ir su vaikais, ir su augintiniais – švenčia gimtadienius, surengia pasimatymus ar tiesiog atsipalaiduoja“, – sakė A.Jomantas.
Atvykęs į restoraną, kurio virtuvei vadovauja profesionalus šefas Mantas Adomaitis, Artūras visuomet renkasi tą patį patiekalą.
„Artūras su savo kompanija beveik kiekvieną dieną valgo tailandietišką „tom yum“ sriubą. Žinau: jei tai pirmasis dienos užsakymas, turbūt Artūras atėjo pavalgyti.
Ši sriuba – turbūt vienas perkamiausių mūsų patiekalų, kuriame visko daug – ir midijų, ir krevečių, ir vištienos, ir lašišos, ir tuno, ir daržovių bei mūsų virtas žuvies sultinys, kuriam naudojame tailandietišką karį, kalendras, žaliųjų citrinų sultis. Sriuba stipraus skonio, bet nėra per aštri, ją renkasi ir tie, kurie nemėgsta labai aštraus maisto“, – pasakojo restorano šefas.
Prieš rudens sezoną virtuvės šefas kibo į darbus – atnaujino meniu, kuriuo jau gali mėgautis „DailyGrill“ svečiai.
„Pagrindinė šio sezono valgiaraščio idėja – labiau jaukus jausmas. Siūlysime žuvį su traškučiais („Fish & Chips“), vietoje rankomis gaminamus makaronus, rudens sezoną akcentuos tuno kepsnys, kurį tieksime su keptu moliūgu. Rudenį norisi daugiau maisto, tad stengiamės patiekalus gaminti riebesnius ir didesnius. Vasarą žmonės nori skaniai pavalgyti ir neapsikrauti sunkiais patiekalais“, – svarstė M.Adomaitis.