Lietuvoje austrės didikų ir aukštuomenės buvo vertinamos dar viduramžiais, kuomet austrių sezonas buvo žymimas rugsėjo mėnesį.
Šiais laikais austrės auginamos ištisus metus ir šiuo delikatesu gali mėgautis visi.
Kasmetine tradicija tapęs Austrių gliaudymo čempionatas grįžo jau dešimtą – jubiliejinį kartą!
Dėl čempiono titulo varžytis pakviesti geriausi Lietuvos šefai.
Renginio metu virtuvių virtuozai parodė savo gebėjimus gliaudant bei pristatant po išskirtinį patiekalą iš austrių.
Šių jūros dovanų gliaudymą ir pateikimą vertins kompetentinga komisija.
Garbingos komisijos gretose – gastronomijos pasaulyje gerai žinomi vardai, tarp kurių – Andriys Užkalnis.
Apdovanojus nugalėtoją, išsiilgę kokybiško gurmaniško maisto, svečiai buvo kviečiami į degustacinę gala vakarienę geriausiu Baltijos regione pripažintame restorane „Imperial“.