Verslininkė Milisandra Kvaraciejūtė-Radzevičienė (40 m.)
Labai mėgstame šaltas sriubas. Valgau šaltibarščius, o šią vasarą itin pamėgau šaltą rūgštynių sriubą. Su manimi jos receptu pasidalijo tėtis.
Tai labai skani dzūkiška sriuba – ir gaivina, ir vėsina karštą vasaros dieną. Nė viena mūsų vasarą nepraeina be smidrų. Juos valgome su šonine, dedame į salotas, valgome ir vienus. Taip pat kepame mėsą grilyje, o desertui valgome šviežias uogas ir vaisius.
Arbūzai, trešnės ir braškės šiais metais mūsų favoritai. Kai karšta, nesinori sunkių patiekalų, tad dažniau renkamės salotas su vaisiais ar burata.
Virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas (33 m.)
Išsirinkti vieną sudėtinga, bet rinkčiausi labai populiarų šių dienų paruošimo būdą, o ne patiekalą.
Tai – sevičė, kai švieži jūrų produktai marinuojami citrusinių vaisių sultyse. Po įdomios kelionės prieš keletą metų pamėgau jį ir dabar eksperimentams galo nėra, nes išbandyti visko neįmanoma. Šviežia žuvis ar jūrų gėrybės, daug citrusinių vaisių sulčių ir kas liko – tai jau kiekvienos dienos improvizacija pagal nuotaiką.
Ar tai grilyje lengvai paskrudintos jūrų šukutės su žaliąja citrina, ar savo rankomis sugautas upėtakis su citrinų sultimis kur nors prie ežerėlio.
Menininkė Danguolė Pečiukonytė-Juan Font (50 m.)
Kadangi gyvenu Katalonijoje ir čia vasara tęsiasi pusę metų, nieko nėra geriau už šviežias austres, pagardintas įvairiais gurmaniškais užpilais, ir tinkamai atšaldytą šampaną.
Treneris ir mitybos specialistas Arturas Lebedenko (37 m.)
Graikiškas jogurtas su granola ir uogomis.
Pasidalinsiu daugiau baltymų turinčiu skanėstu: graikišką jogurtą sumaišykite su keliais šaukštais sojų baltymų miltelių. Tai suteiks skonio ir saldumo.
Įmaišykite šaukštą granolos, saują uogų ir pabarstykite kokosų drožlėmis. Puikiai tinka bet kuriuo dienos metu, net vakare.