Estela kulinarija susidomėjo dar būdama šešerių. Tuomet į mokyklą dar neinanti mergaitė smalsiai stebėjo, kaip virtuvėje sukiojasi tėvai, ir pati vis pajusdavo stiprų norą ruošti maistą.
„Nuo to laiko mano aistra kulinarijai pradėjo augti, pradėjau žiūrėti kulinarijos laidas, skaityti knygas, domėtis pasaulyje žinomais virtuvės šefais. Taip atsirado svajonė pačiai tapti šefe ir turėti nuosavą restoraną“, – „Stiliui“ pasakojo Stumbrų dukra.
Socialinius tinklus Estela pasitelkia ne, kaip būdinga paaugliams, tik nuotraukoms dalytis ar susirašinėti. Šioje platformoje Ingos ir Aivaro dukra rodo savo kuriamus patiekalus ir receptus – gamina mėsą, žuvį, daržoves ir skaniausius desertus.
Kai mažiau nei prieš metus Londone duris atvėrė žymiojo G.Ramsay akademija, Estelos akys užsidegė – virtuvės šefas yra didžiausias jos įkvėpėjas siekti kulinarinių tikslų. Per trijų valandų kursus Estela mokėsi gaminti garsųjį jautienos „Velingtono“ kepsnį (angl. „Beef Wellington“).
„Užsirašiau į „Velingtono“ kepsnio gaminimo pamoką, nes šį patiekalą norėjau išmokti ruošti labai seniai, o kur geriau galima sužinoti jo gaminimo subtilybes nei G.Ramsay akademijoje?“ – svarstė Estela.
Pasinaudojusi galimybe tos pačios kelionės metu Estela apsilankė ir kito garsaus britų šefo – J.Oliverio kulinarijos mokykloje. Čia dviejų valandų kursuose Estela tobulino pjaustymo peiliu įgūdžius ir gamino itališkus patiekalus.
„Apsilankiusi abiejuose kursuose įgijau daug žinių, patirties ir įkvėpimo. Puikiai praleidau laiką. Labai patiko akademijoje dirbantys šefai, sužavėjo maloni aplinka, tad pasitaikius galimybei vėl planuoju ten nuvykti“, – svarstė Estela.
Tiek G.Ramsay akademijoje, tiek J.Oliverio kulinarijos mokykloje vietos graibstomos. Estela kursus rezervavo iš anksto.
„Pamokų kainos įvairios, priklauso nuo norimų ruošti patiekalų ir pamokos trukmės. Deja, tą dieną, kai lankiausi, šefo Gordono akademijoje nebuvo, tačiau pavyko susipažinti su kita puikia šefe, kuri ir vedė kursus“, – pasakojo E.Stumbraitė.
Mergina pasidžiaugė, kad jos norą gaminti labai palaiko tėvai. Jie visada skatina Estelą siekti savo svajonės.
Dabar Stumbrų atžala virtuvėje sukasi dažniau nei tėvai.
„Vos tik išgirdę apie mano svajonę apsilankyti garsių virtuvės šefų kursuose jie šimtu procentų palaikė šią idėją. O namuose gaminame visi, tačiau daugiausia laiko virtuvėje praleidžiu aš.
Stengiuosi kuo dažniau išbandyti ir kurti naujus receptus – taip nustebinu šeimą“, – pasidžiaugė mergina.