Juk tinkamai ir greitai praverti geldelę reikia nepaprasto meistriškumo, o ką jau kalbėti apie virtuozišką jų pateikimą.
Viešbutis kas mėnesį skelbia išskirtinius degustacinius vakarus skirtingomis temomis: amerikietišką „Haute Cuisine“, „Trumų fiestą“, „Laukinių paukščių medžioklės sezono atidarymą“, o dabar – austrių.
Per pastaruosius mėnesius tikrieji gurmė kaip reikiant išsiilgo kokybiško maisto ir pokalbių prie apvalių stalų, todėl čia surengta austrių šventė – tikra atgaiva širdžiai ir sielai.
Rugsėjį pasaulyje tradiciškai skelbiamas austrių sezono atidarymas, o šių jūrų gėrybių skaičiuojama per du šimtus rūšių. Pačios austrių gliaudymo varžytuvės vyko priešais Lietuvos nacionalinę filharmoniją, o ištaiginga vakarienė persikėlė į vidinį viešbučio kiemelį.
Specialiai atrinkta kompetentinga komisija vertino dalyvių faktorius – greitį, preciziškumą, unikalumą, bendrą vaizdą ir skonį.
Išskirtinės vakarienės metu restorano virtuvės šefas prie stalų kvietė paragauti valgių iš degustacinio meniu, kurio pagrindinis akcentas – galingu afrodiziaku vadinama Jos Didenybė austrė.
Pagrindinis laukiantis patiekalas – „Fideua“ su austrėmis. Desertui laukė austrių ledai su jūros dumblių traškučiu.
Šis renginys visuomet turi ir kilnią misiją.
Vakarienės metu muzikinį pasirodymą surengė smuikininkė Liepa Jurgutavičiūtė, o dalis surinktų lėšų bus skiriama Mstislavo Rostropovičiaus paramos ir labdaros fondui, teikiančiam paramą Lietuvos jauniesiems muzikos talentams.