Pasirodo, daugeliui lietuvių tikra egzotika esančios sraigės ir krevetės, auginamos jau ir mūsų šalyje. O iš jų paruošti patiekalai skoniu nenusileidžia gaminamiems tolimų šalių meistrų.
Svetingumo komplekso „Monte Pacis“ šeimininkė Indra Ramanauskienė, svečius iš Vilniaus ir Kuano pakvietusi į egzotišką degustaciją tikino, jog vakarienės temą padiktavo daug pasaulio „išragavę“, tačiau šįmet savoje gimtinėje atostogaujantys smalsūs lietuviai, vaisingos kokybiškų vietinių, lietuviškų produktų, autentiškų receptų paieškos, modernėjančios technologijos.
„Daug mūsų tautiečių buvo pratę leisi laiką ten, kur šilčiau. Tačiau šiuo metu, priversti likti Lietuvoje, nustemba, kaip mūsų šalyje yra gražu. Džiūgauja daug pamatę, atradę naujų vietų, patirčių, skonių. Dėl pandemijos netekome užsieniečių svečių, tačiau atradome daugiau lietuvių“, – teigė I.Ramanauskienė.
Ji prisipažino nevalganti mėsos, tad sveikatingumo komplekso restorano šefo
Raimundo Dambrausko pasiūlymas paragauti veganiškų lašinių ją labai nustebinęs.
Raimundo Dambrausko pasiūlymas paragauti veganiškų lašinių ją labai nustebinęs.
„Pasitikiu Raimundu, tad labai nustebau, kai, man, nevalgančiai mėsos, primygtinai pasiūlė paragauti lašinio! Veganiški lašiniai – ar taip gali būti? Pasirodo, gali. Tai veganiškas patiekalas, kurio pagrindą sudaro kokoso riešutas. Šie, kaip ir įprasti lašiniai, sūdomi ir laikomi, tiesa, trumpai – vos 15 minučių.
Nuo šio siūlymo prasidėjo vakaro degustacijos „Neragauta Lietuva“ idėjos kūrimas“, – kalbėjo I.Ramanauskienė.
Lietuviškąją egzotiką papildė iš Kaišiadorių rajono Žiežmarių miestelio atkeliavusios lietuviškame ūkyje užaugintos sraigės ir jų ikrai, o vainikavo Kauno marių pakrantėje užaugintos krevetės.
Restorano virtuvės komandai liko sukurti šiems gardėsiams „papuošalus“. Taip atsirado agurkų rasalo perlai, Pažaislio vienuolyno darže užaugintų melisų aliejus, šeivamedžio žiedų kremas, levandų ledai.
Patiekalai buvo papuošti gėlių žiedais – nasturtomis.
Padažas, pagardinęs patiekalus, ne ką mažiau išmoningas – lietuviško kastinio kremas su 3 mėnesius pačių ruoštu juoduoju česnaku.