„Karantinas baigėsi, mes jūsų labai pasiilgome ir vėl esame pasiruošę visus džiuginti midijomis“, – į susirinkusius kreipėsi restorano „Belgai“ virtuvės šefas Modestas Brazauskas.
Gurmaniškos šventės nepraleido Kristina Kaikarienė, Egidijus Rainys ir Lilija Larionova, Toma Vaškevičiūtė, Laura Vagonė su širdies draugu, Rimantė Kulvinskytė su šeima, Diana Dargienė su dukra Une, Gediminas Žilinskas, Skaiva Jasevičiūtė, Rima Olberkytė-Stankus su šeima, seserys Jūratė ir Justina Ieva Steponavičiūtės ir kiti svečiai.
Į vasarišką renginį senamiesčio kiemelyje atvykę Erika ir Merūnas Vitulskiniai pasakojo esantys tikri jūros gėrybių mylėtojai, su malonumu skanaujantys krevetes, midijas ar kalmarus ne tik restoranuose, bet ir namuose.
„Pirmas dalykas, ką padarau nuvažiavęs į Italiją ar Ispaniją, – nusiperku turguje kilogramą krevečių. Man viskas eina į kūną, todėl baltymai – dažni mitybos racione“, – kalbėjo M. Vitulskis.
Operos solistas pasakojo namuose gaminantis aštrų troškinį su krevetėmis, midijomis ir kalmarais. Specialiame recepte – tailandietiški skoniai.
Merūnas šeimai troškinį gamina su kokosų pienu, kalendra, laimu, imbieru, pomidorais ir tailandietiška pasta.
„Kosmosas, koks skanus patiekalas“, – šypsojosi operos pasaulio žvaigždė.
Jo žmona, mados namų įkūrėja E. Vitulskienė juokėsi nėra puikiai gaminanti moteris, o geriausiai jai sekasi gaminti desertus.
„Merūnas žino daug troškinių receptų. Gali nemėgti krevečių ar midijų, tačiau dėl itin malonaus kvapo, patiekalo tekstūros ir spalvų vis tiek norėsis paragauti. Merūno firminiai patiekalai – man labai patinkantis jūros gėrybių troškinys ir didkepsniai“, – pasakojo E. Vitulskienė.
Midijų ragavimo vakarėlyje taip pat apsilankė ir socialinių tinklų žvaigždė formuotojas, fotografas Naglis Bierancas. Jis neslėpė, kad tokių patiekalų namuose negamina, o mieliau eina valgyti į restoranus. Žinomas vyras įsitikinęs, kad norint skaniai pagaminti šiuos produktus, reikia turėti kulinaro gyslelę.
„Atostogaujant šiltuose kraštuose prie jūros, valgau tik žuvį ar jūros gėrybes. Negalėčiau įvardinti, kas man būtų neskanu...
Patinka krevetės, midijos, šukutės, kalmarai, o austres tiesiog dievinu. Labiausiai mėgstu midijas su klasikiniu padažu – balto vyno ir grietinėlės.
Tačiau patinka ir eksperimentai, nauji skoniai. Smagu, kad šiame restorane gali išsirinkti iš dešimt skirtingų pasiūlymų. Šį kartą panorau išbandyti pelėsinio sūrio padažą. Visi sėdintys prie mano stalo užsisakė skirtingus skonius, todėl galėjau paragauti midijas ir su kitais padažais“, – vakaro įspūdžiais dalinosi N. Bierancas.