Renginiui dirigavo Simona Albavičiūtė-Bandita, o ant žarijų keptų maisto gaminimo paslaptimis dalinosi žymus virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas. Sveikesnes mėsainių alternatyvas pristatė „Nestoras maistas“ tinklaraščio įkūrėja Ieva Greičiūnaitė.
Renginio metu, prieš pat gamybos procesą, virtuvės šefas R. Bolgovas su svečiais pasidalino esmine maisto gaminimo taisykle, kuria, anot jo, turėtų vadovautis kiekvienas:
„Maistas turi būti apgaulingai paprastais, jaudinančiai skanus ir nepriekaištingai patiektas. Nėra stebuklingų receptų, svarbiausia – kokybiški produktai ir kruopštumas gaminant“, – teigė jis.
I.Greičiūnaitė susirinkusiems svečiams pristatė, kad šiandien gamins išskirtinio skonio mėsainį su lašiša. Vis dėlto, ji akcentavo, jog būdų paįvairinti tradicinį mėsainį taip pat apstu.
„Jeigu mėgstate mėsainius su mėsa, labai tinkamas akcentas yra naudoti šiek tiek saldesnius ingredientus. Pavyzdžiui, jeigu šiandien gaminčiau su jautiena, mėsainį paskaninčiau sezoninių uogų džemu“, – teigia I. Greičiūnaitė.
Tinklaraštininkė teigia, kad pabodus įprastai kiaulienai ar jautienai, ją drąsiai galima keisti žuvimi, grybais ar įvairiomis ankštinėmis daržovėmis.
„Nebijokite eksperimentuoti, juk grilyje galima gaminti kone viską, svarbu maisto neperkepti. Aisbergo salotas keiskite į gražgarstes ar kitus įvairius mėgstamus daigus, kuriuos naudojate įprastoms salotoms. Žinoma, nepamirškite visko pagardinti mėgstamu „Hellmann‘s“ padažu“, – sako ji.
Renginio svečiams pasiteiravus, kokias I. Greičiūnaitė pasiūlytų sveikesnes alternatyvas įprastam mėsainiui, šventės dalyvė teigė, kad jeigu už nugaros nestovi tinginys, visuomet galima pasigaminti mėsainiams skirtą mėsą ar padažus tiesiog savo namuose.
„Visuomet galima išbandyti namuose gamintą gvakamolė ar jogurtinį padažą, tačiau jeigu neturite tam laiko, kokybiškų padažų su mažiau cukraus galite rasti ir „Hellmann’s“ asortimente. Taip pat nepabijokite ieškoti maistingesnių, pilno grūdo bandelių. Kaip jau minėjau ir anksčiau, vietoj mėsos paplotėlio galite rinktis vegetarišką, tačiau ne mažiau gardžią alternatyvą: portobelo grybus, pupeles bei kitus mėgstamus ingredientus“, – alternatyvomis dalinasi ji.